Noutăți

Uimitoarele opere de artă create pe câmpurile de orez din Japonia. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Din 1993, agricultorii din satul japonez Inakadate, prefectura Aomori, au creat proiecte elaborate pe câmpurile de orez nedecorticat prin combinarea unei largi varietăți de tulpini de orez de culori diferite. În fiecare an, acești agricultori plantează orez de culori diferite pentru a crea noi opere de artă, vizibile cel mai bine din înaltul cerului sau de pe dealurile din apropiere. De-a lungul anilor, au fost create piese de artă clasice precum Mona Lisa sau imagini ale unor figuri istorice precum Napoleon sau Marilyn Monroe, precum și icoane și figuri tradiționale japoneze.

În anul 1981 au fost descoperite urmele primelor culturi de orez de aici, iar conform arheologilor acestea datau de mai bine de 2000 de ani, ceea ce face ca Inakadate să fie una dintre cele mai vechi așezări din lume în care se cultivă aproape neîntrerupt orezul. Satul a încercat să valorifice descoperirea prin construirea unui parc de distracții tematic în urmă că două decenii. Numai că parcul a fost un eșec colosal, localnicii rămânând cu o datorie de achitat de 106 milioane de dolari, de trei ori mai mare decât bugetul anual total al localității.

Pentru a-și plătii datoriile, fermierii au recurs la această formă de artă inedită care le aduce anual un profit de 70.000 de dolari din partea turiștilor. Pentru a crea operele de artă din lanurile cu orez, acestea sunt mai întâi proiectate pe un computer. Apoi, sute de voluntari plantează plantele modificate genetic (!!!), care au o varietate mare de culori – roșu închis, galben și alb, alături de planta naturală. Proiectele s-au îmbunătățit cu fiecare an care trece, pe măsură ce sătenii au învățat din greșelile lor și își perfecționează abilitățile.

japanese-rice-paddy-art-11[2] japanese-rice-paddy-art-9[2] japanese-rice-paddy-art-8[2] japanese-rice-paddy-art-7[2] japanese-rice-paddy-art-6[2] japanese-rice-paddy-art-5[2] japanese-rice-paddy-art-4[2] japanese-rice-paddy-art-1[2] japanese-rice-paddy-art-3[6] japanese-rice-paddy-art-2[6]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2015/07/the-rice-paddy-art-of-japan.html

sursa: http://www.nytimes.com/2010/07/26/world/asia/26japan.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii