Noutăți

Uimitoarele culturi “preistorice” de pe teritoriul României…

 •  
 •  
 •  

După ce descoperi performanțele tehnice și artistice ale culturilor neolitice de pe teritoriul României, cu certitudine îți schimbi perspectiva asupra omului așa zis preistoric, în realitate mult mai sofisticat decât ne imaginăm.

Astăzi nu mai există niciun semn de îndoială că pe teritoriul României și în jurul țării noastre s-au dezvoltat culturi impresionante care, pentru mii de ani, au fost vârful tehnologic al Europei (ceea ce este Germania astăzi pentru continent, spre exemplu), vârful artistic și spiritual al acestui Europei. Practic, în acea vreme, adică acum 6.000-7.000 de ani, adeseori așezările acelor populații erau mai bine dezvoltate decât multe târguri medievale de secol XIV, gradul de civilizație find, de asemenea, simțitor mai rafinat. Pare incredibil, dar dovezile sunt cât se poate de grăitoare.

În acea vreme funcționa o societate matriarhală, pașnică, înclinată către artă, dedicată cultului Zeiței Mamă. Și poate tocmai acesta este motivul stabilității și dezvoltării ei.

Și cum am putea să credem că acei oameni erau primitivi dacă aveau chiar și case cu etaj, case cu mai multe camere, ceramică pictată cu aur, cuptoare cu reverberație – o minune a tehncii – și un gust foarte rafinat în tot ceea ce au lăsat până la noi? Din păcate, cu toate că acest segment de istorie al pământurilor noastre este excepțional, autoritățile românești nu fac prea multe pentru ca el să fie cunoscut de tinerele generații și să fie promovat așa cum merită și în afara țării.

Tocmai de aceea vă invit să descoperiți în materialul video de mai jos lucruri extraordinare despre câteva dintre aceste culturi străvechi uimitoare.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Uimitoarele culturi “preistorice” de pe teritoriul României…

 1. Diac Stefan // 14 mai 2017 at 22:17 // Răspunde

  o cultura si-o civilizatie care umileste pe multe altele de dupa ea !
  Totusi cred ca trebuie sa faceti niste documentare despre cultura Turdas, cultura Hamangia, cultura musteriană, starcevo etc

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii