Noutăți

Uimitoarea sală de concerte din Hamburg, Germania. Construcția a înghițit 850 de milioane de euro (galerie foto)

Exact cu un an în urmă, la data de 11 ianuarie 2017, s-a deschis o nouă sală de concerte în Hamburg, Germania. Noua construcție seamănă cu o pânză ridicată pe un depozit de cărămizi, înconjurată pe trei laturi de apă. Încă din faza de proiectare Elbphilharmonie a câștigat mai multe distincții în cercurile culturale datorită arhitecturii sale iconice, precum și pentru acuitatea și claritatea sunetului.

Depozitul vechi, pe care stă clădirea modernă, a fost odată cel mai mare depozit din port și singurul la care navele puteau fi adocate în mod direct. Depozitul, numit Kaiserspeicher, a fost construit în 1875, dar a fost distrus în cel de-al doilea război mondial. În 1963, ruinele au fost aruncate în aer și un nou depozit a fost construit în locul său. A fost redenumit Kaispeicher. Până în anii 1990, Kaispeicher a fost folosit pentru a stoca cacao, tutun și ceai.

Odată cu creșterea traficului de containere, Kaispeicher și-a pierdut importanța și, în cele din urmă, a fost abandonat. La începutul anilor 2000, autoritățile au întreprins un proiect de reamenajare de milioane de dolari în portul Hamburg, transformând clădirile de cărămidă din secolul al XIX-lea în spații rezidențiale, birouri și comerciale. Arhitecții elvețieni de la firma Herzog & de Meuron au fost angajați să creeze o nouă sală de concerte pe vârful vechiului Kaispeicher. După zece ani de dezvoltare și peste 850 de milioane de euro cheltuiți, a fost deschis publicului în mod oficial Elbphilharmonie.

Clădirea dispune de trei sali de concerte. Sala Mare de Concert poate găzdui 2100 de iubitori de muzică clasică. Acustica a fost proiectată de renumitul acustician Yasuhisa Toyota, care a instalat aproximativ 10.000 de plăci de gips-carton în mod individual, pentru a dispersa undele de sunet. Apoi, există o Sala de recitaluri destinatămuzicii de cameră și concertelor de jazz. Aceasta poate organiza o audiență de 550 de persoane. Nu în cele din urmă avem și sala Kaistudio are 170 de locuri și este destinată celor mici.

JS117691339_AFP_German-conductor-Thomas-Hengelbrock-and_trans_NvBQzQNjv4BqZgEkZX3M936N5BQK4Va8RWtT0gK_6EfZT336f62EI5U 170129_familientag_grosser_saal_probe_c_claudia_hoehne.jpg__605x490_q85_crop-smart_cropper-acoustic_teaser-_subsampling-2 sitzplatzvorschau_2_klein.png__1600x900_q85_background-#4f4f4f_crop-smart_cropper-home_slide-_subsampling-2

elbphilharmonie-66 elbphilharmonie-106 elbphilharmonie-76 elbphilharmonie-46 elbphilharmonie-92 elbphilharmonie-22 elbphilharmonie-12 elbphilharmonie-56

sursa: http://www.amusingplanet.com/2018/01/elbphilharmonie-spectacular-new-concert.html

sursa: https://www.archdaily.com/802093/elbphilharmonie-hamburg-herzog-and-de-meuron

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii