Noutăți

Uimitoarea peșteră carstică Kungur. (galerie foto)

Peștera Kungur este o peșteră carstică situată în apropierea orașului Kungur din Perm Krai, Rusia, pe malurile râului Sylva. Cu o lungime de peste 5 km, aceasta este una dintre cele mai mari peșteri carstice din Rusia. Peștera a fost descoperită în anul 1703 de către geograful rus S. Remezov. Pentru a putea intra în peșteră turiștii trebuie să străbată o cărare strâmtă care este denumita de localnici „Drumul Pentru Femei”.

Legenda vorbește despre faptul că atunci când s-a descoperit peștera, prințese din toate colțurile lumii au venit să o viziteze și majoritatea dintre ele au căzut pe această cărare. În momentul în care acestea s-au întors în regatele lor, întâmplarea a făcut că toate s-au și căsătorit, motiv pentru care, se spune, că orice domnișoară care intră în Peștera de Gheata Kungur și cade din greșeală pe aceasta potecă se va căsători imediat. În total, Peștera Kungur conține 48 de grote, fiecare având propria poveste și propriul nume, însă nu toate pot fi și vizitate, asta din cauza pericolului de prăbușire a tavanului. Aproape de ieșirea din peșteră pereții sunt acoperiți cu gheață pe tot parcursul anului. Temperatura aerului din interior nu depășește + 5 celsius, iar în anumite locuri coborâtă la -3 ° C în timpul verii și -15 celsius în timpul iernii.

Primele excursii regulate în peștera de gheață au fost făcute de Alexey Timofeevich Hlebnikov, strămoșul cercetătorului K.T.Hlebnikov. În 1914, Hlebnikov, care a închiriat peștera de la o comunitate locală de țărani, a început să organizeze excursii cu plată pentru turiști. Datorită promovării lui Alexey Hlebnikov, vestea despre peștera de gheață din Kungur s-a răspândit repede în întreaga regiune. Astăzi, locul este vizitat sute de mii de turiști în fiecare an, fascinați de frumusețea sa unică.

sursa: https://www.amusingplanet.com/2014/11/kungur-ice-cave.html
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii