Noutăți

Uimitoarea catedrală de sare construită în Polonia. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Minele de sare Wieliczka sunt situate în sudul Poloniei și sunt considerate unele dintre cele mai vechi saline din lume, fiind construită în secolul al XIII-lea şi închise abia în anul 2007. După părăsirea locului, minerii polonezi au lăsat în urmă ceva unic în aceste spații subterane, puțin cunoscute până acum de publicul larg.

Deși pare o mină obișnuită din exterior, la doar 200 de metri subteran, se află un loc cu adevărat uimitor. O parte dintre încăperi au fost transformate într-o catedrală și o galerie de artă. Ceea ce este cu atât mai frumos și mai interesant pentru acest loc este faptul că această catedreală a fost construită de-a lungul anilor de mineri. Catedrala este specială și din alte motive – aproape totul este realizat din sare, inclusiv candelabrele.

În decursul celor circa șase sute de ani de activitate, minerii au scos la suprafață o cantitate de 26 de milioane de metri cubi de sare. După ultimele măsurători efectuate, fosta exploatare de sare este un adevărat labirint, format din puțuri și galerii cu o adâncime de 300 metri și o lungime a galeriilor care însumează 200 de kilometri. Cea mai mare colecție de ustensile și utilaje miniere din Europa se află în această salină.

Mina de sare ajunge la o adâncime de 327 de metri și are o lungime de peste 287 km lungime. Roca de sare este în mod natural de culoare gri în diverse nuanțe, care seamănă cu granitul neșlefuit, mai degrabă decât aspectul alb sau cristalin la care mulți vizitatori s-ar putea aștepta. Salina are inclusiv un lac subteran, precum și un traseu turistic de 3,5 km.

Wieliczka 10 Wieliczka 9 Wieliczka 8 Wieliczka 7 Wieliczka 6 Wieliczka 5 Wieliczka 4 Wieliczka 3 Wieliczka 2

sursa: http://www.odditycentral.com/pics/wieliczka-salt-cathedral-polands-underground-wonder.html

sursa: http://www.kuriositas.com/2011/08/wieliczka-salt-mine-astounding.html

traducere si adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii