AIM radionica curs online

Noutăți

UDMR a lansat un site despre Transilvania, în limba engleză. Site-ul prezintă istoria în varianta maghiară, iar unirea cu România este descrisă drept o „experiență devastatoare” pentru Sibiu

ActiveNews.ro: UDMR a lansat un site în limba engleză care prezintă Transilvania pentru străini, dar care utilizează numai versiunea maghiară a istoriei, informează G4 Media. Siteul este finanțat din Ungaria, de fundația Bethlen Gabor Alap, iar președintele executiv al UDMR, Bálint Porcsalmi, susține că „portalul încearcă să privească Transilvania prin ochii altora”.

Spre exemplu, istoria Transilvaniei începe cu istoria așa-zisului „Ținut Secuiesc”. Dar denumirea  aleasă de autoarea cu nume de rezonanță maghiară nu este „Székely Land”, așa cum ar sugera faptul că textul e în engleză, ci varianta ungurească, „Székelyföld”. În articol, numele județelor Harghita și Covasna sunt scrise numai în maghiară, în aceeași situație aflându-se localitatea Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc. De alfel, în articolul despre istoria zonei, românii nici nu sunt menționați, ca și cum nu ar exista sau nu ar fi fost niciodată.

Într-un un articol despre Sibiu se susține că unirea Transilvaniei cu România la finalul primului război mondial a fost o ”experiență devastatoare”, iar în altul, dedicat experienței multilingve din Transilvania, pretinde că în regiune există „tensiuni între minoritățile etnice și români”.

Coordonatorul proiectului este Patrick Eagan, născut în SUA, fără rădăcini maghiare, arată agenția maghiară MTI. Unul din ambasadorii Transylvanianow.com este László Albert Barabási, cercetător al științei rețelelor, originar din Secuime. Conținutul portalului, editat de mai mulți jurnaliști, bloggeri și formatori de opinie transilvăneni, este coordonat de Fundația Eurotrans a UDMR și susținut financiar de Bethlen Gábor Alap din Ungaria, potrivit MTI. (Sursa: ActiveNews.ro)

Nota noastră: Adevărul despre istoria Transilvaniei, cel care nu le convine ungurilor extremiști, poate fi descoprit în acest film documentar: TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on UDMR a lansat un site despre Transilvania, în limba engleză. Site-ul prezintă istoria în varianta maghiară, iar unirea cu România este descrisă drept o „experiență devastatoare” pentru Sibiu

  1. Cea mai devastatoare experienta este sa te crezi ungur dar sa fi trac.

  2. buna, ce este ciudat ca nimeni din transilvania nu are nici un comentariu despre acest articol,fricosi ,,,,,,

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii