Noutăți

Turnurile de sticlă din deșertul Arabiei și umbrelele gigant care se deschid în momentul în care razele soarelui “lovesc” clădirea

Deși pare greu de crezut, asta din cauza climatului și a soarelui puternic, însă și în deșertul Arabiei Saudite și Emiratelor Arabe Unite, locul unde mercurul din termometre ajunge des la 40 de grade celsius, există turnuri de birouri realizate din sticlă.

Turnurile Al Bahar sunt nişte construcții impresionante realizate de către compania britanică Aedas Architects în capitala Emiratelor Arabe Unite. Pentru a proteja birourile clădirii de căldura excesivă, turnurile sunt echipate cu o fațadă originală din zăbrele, compuse din elemente mobile. În plus, în conformitate cu tendințele actuale internaționale, sistemul funcţionează pe energie electrică din surse regenerabile, produsă de panourile solare amplasate pe suprafața clădirii. 

Turnurile cu o înălțate de 145 de metri, situate la intersecția străzilor Al Saada și Al Salam, sunt umbrite de 2.000 de umbrele de soare, care se deschid și se închid automat ca răspuns la intensitatea luminii solare. Fiecare clădire numără 29 de etaje, iar cei care lucrează aici se declară foarte mulțumiți de felul în care această clădire inteligentă îi ferește de soarele orbitor.

Modelul geometric interesant al faţadei de protecție învăluie turnurile din toate părțile, cu excepția părţii de nord, dându-le un aspect exterior unic şi în acelaşi timp protejându-le de supraîncălzire. Această decizie a fost inspirată de muşarabia – grilaj arab tradițional, conceput pentru a umbri încăperile. Scutul de protecţie contribuie la menținerea temperaturii moderate în birouri, fără a folosi prea mult aerul condiționat, având în vedere climatul extrem de fierbinte al țării, economisind astfelo cantitate mare de energie electrică.

al-bahar-towers-sunshade-6[2] al-bahar-towers-sunshade-5[2] al-bahar-towers-sunshade-4[2] al-bahar-towers-sunshade-3[2] al-bahar-towers-sunshade-9[2] al-bahar-towers-sunshade-8[2] al-bahar-towers-sunshade-2[2] al-bahar-towers-sunshade-1[2] al-bahar-towers-sunshade-7[6]

sursa: .amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii