Noutăți

Turnurile Tăcerii – mormintele în aer liber (Video)

  •  
  •  
  •  

Turnurile moderne, care sunt destul de uniforme în construcția lor, au un acoperiș aproape plat, cu perimetrul fiind puțin mai înalt decât centrul.

Acoperișul este împărțit în trei inele concentrice: corpurile bărbaților sunt aranjate în jurul inelului exterior, femeile în al doilea inel și copiii în inelul cel mai interior.

Odată ce oasele au fost albite de soare și vânt, ceea ce poate dura până la un an, sunt adunate într-o groapă osuară din centrul turnului, unde — asistate de var — se dezintegrează treptat, iar materialul rămas — împreună cu scurgerea apei de ploaie – trece prin mai multe filtre de cărbune și nisip înainte de a fi în cele din urmă spălate în mare.

Potrivit legendei (încorporată de Ferdowsi în Shahnameh-ul său), Zoroastru însuși este înmormântat într-un mormânt la Balkh (Afganistanul de astăzi).

Tradiția zoroastriană consideră cadavrele umane și cadavrele de animale (pe lângă părul tăiat și unghiile tăiate) ca fiind necurate, adică potențiali poluanți.

Mai exact, se credea că demonul cadavru (Avestan: nasu.daeva) se năpustește în corp și contaminează tot ceea ce a intrat în contact cu el, prin urmare, Vīdēvdād (un cod ecleziastic „dat împotriva demonilor”) are reguli pentru eliminarea morților cât mai sigur posibil.

În plus, Vīdēvdād cere ca mormintele să fie distruse.

Pentru a preveni poluarea elementelor sacre: Pământ, Apa și Foc (vezi Zam, Aban și respectiv Atar), trupurile morților sunt plasate în vârful turnurilor și astfel expuse la soare, la păsări și câini sălbatici. Astfel, „putrefacția cu toate relele sale concomitente… este cel mai eficient prevenită”.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii