Noutăți

Turnul Namaste – clădirea ultramodernă ce transmite un mesaj de bun venit în cel mai tradițional stil indian. Tradiție în modernitate!

Turnul Namaste se află în Mumbay și este gândit a fi un simbol al ospitalității. Într-o traducere din limba sanscrită, „Namaste” înseamnă „mă înclin înaintea ta” iar simbolistica formulei este strâns legată de spiritualitatea indiană și de concepțiile indiene asupra existenței.

Inedita clădire se aseamănă, ca aspect, cu două mâini unite într-un gest pe care indienii îl săvârșesc în semn de salut. Când spun „Namaste”, aceștia își unesc palmele în dreptul inimii și se înclină puțin. Este mai mult decât un semn de respect, este o recunoaștere a măreției potențiale a sufletului celui căruia salutul îi e adresat.

nm
Construirea semețului zgârie nori a început în 2011 și se estimează că isprăvirea sa va avea loc în 2018. Va avea 62 de etaje, 380 de camere și va măsura 316 de metri înălțime. Turnul Namaste va îndeplini funcția de hotel și de clădire de birouri, dar va dispune și de spații comerciale.

nt-3

Prin semnificațiile sale, numele „Namaste” este cel mai potrivit pentru un mare hotel situat în cel mai prosper oraș al Indiei. Prin însăși arhitectura sa inedită și elegantă, gigantul cel argintiu le urează oaspeților un călduros „Bine ați venit”, în cel mai pur stil indian.

nt-1

Turnul oferă priveliști asupra Oceanului Indian și a unei mari părți din metropolă. După ce clădirea – având o suprafață utilă de 116.000 de metri pătrați, va fi gata și va fi dată în folosință, oaspeții săi vor constata cu plăcere și surprindere că interioarele sale sunt bogate în… vegetație.

În Turnul Namaste vor exista veritabile grădini interioare. Coridoarele, împodobite și ele cu felurite plante, vor oferi, la extremitățile lor, priveliști spectaculoase asupra unui oraș aflat în plină dezvoltare.nt-5
Această clădire este încă o dovadă că indienii acceptă modernul, dar știu să-l îmbine de minune cu propriile tradiții, cu propria spiritualitate, fără să își uite identitatea. Opera de arhitectură este o înțeleaptă pildă indiană, anume pentru cei care vor cu orice preț să fie moderni, însă tind să uite cine sunt și de unde vin!

nt-4
nt-2

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse informații: www.evolo.us, www.trendhunter.com

Surse foto: www.evolo.us, www.tfod.in, www.killadesign.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii