Noutăți

Turnul Eiffel va devini o pădure virtuală în mijlocul Parisului

  •  
  •  
  •  

Conferința mondială asupra climei (COP21) din capitala franceză, care se va desfăşura în perioada 28 noiembrie – 3 decembrie, va prezenta un concept inedit: in fiecare seară, operațiunea “One Heart One Tree” (O inimă, un copac), concepută de artista informaticiană Naziha Mestaoui, va propune fiecărui utilizator de smartphone “plantarea unui grăunte de lumină” pe Turnul Eiffel.

“One Heart One Tree” (O inimă, un copac), este o operă de artă, care oferă posibilitatea de a planta un copac luminos, în format 3D, pe cel mai faimos monument din Paris: Turnul Eiffel. Cu aplicația special creată pentru smartphone, se va putea crea un arbore de lumină cu numele celui care-l concepe, urmând să fie proiectat pe Turnul Eiffel. Pentru fiecare copac digital plantat pe monument, un copac real va fi plantat prin programe de reîmpădurire peste tot în lume. Fiecare copac virtual și real va fi cu totul unic!

cropped-Tour-eiffelGAmourPhone-2
“Ne aflăm la confluența unui proiect virtual cu unul real”, a declarat pentru agentia AFP, Bruno Julliard, primar adjunct al Parisului, responsabil pentru cultură, referindu-se la inițiativa civică “ce permite plantarea unor copaci adevărați și care arată că și acțiunile individuale au o influență în lupta împotriva încălzirii climatice”.

ASCULTĂ:
Banner Radio bun
http://frecventa-sufletului.ro/

Cum va funcţiona:

“One Heart One Tree” (O inimă, un copac) leagă virtualul cu realul, tehnologia, cu natura. Se va dezvolta o aplicație care va genera un copac virtual pentru fiecare participant. Când se va pune degetul pe camera telefonului, bătăile inimii vor fi înregistrate și trimise la baza de date. Fiecare participant va primi un copac în 3D, cu numele său şi un cuvânt scris pe copac, la alegerea participantului. Copacul virtual va avea un cod ID unic, legat de un copac real, care va fi plantat într-un program de reîmpădurire.

Aplicația va fi disponibilă în jur 19 noiembrie 2015.

935d4dbfae0f701a4ad3e4440fecb371_original
Fiecare participant va primi: o imagine a unui copac virtual + o imagine a copacului cu numele său pe el proiectat pe Turnul Eiffel + un certificat + un fișier Google Earth al zonei unde se va planta copacul real + un raport despre proiect la fiecare 6 luni timp de 3 ani. Participanţii vor rămâne în contact cu arborele real şi cu programul plantației la care au contribuit.

plantation-1024x492
traducere şi adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: AFP, 1heart1tree.org


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Turnul Eiffel va devini o pădure virtuală în mijlocul Parisului

  1. stoian adrian // 5 noiembrie 2015 at 14:48 // Răspunde

    prea mult avatar, si acum un control perfect, v-a inregistra bataile ininimii fiecarui credul . le doresc succes in masiva culegere de date personale, si abureli cu un copac plantat undeva, poate v-a fi si obligatorie aceasta aplicatie , te vor crede terorist ca nu vrei sa plantezi un copac , Doamne pazeste-ne de urzelile lor!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii