Noutăți

Turnul Agora din Taipei – construcția „verde” al cărei design reproduce structura ADN-ului. Galerie foto

Agora Tower sau Turnul Agora, mai pe românește, este un complex rezidențial de lux aflat în constucție în Taipei, Taiwan. Proiectul acestui zgârie nori ne oferă o bună imagine a ceea ce înseamnă o „clădire verde”. Verde prin vegetația pe care o va integra în mod armonios și verde prin faptul că-și va aduce contribuția, din plin, la ocrotirea mediului, fiind o construcție „eco-friendly”.

 

ag6


Clădirea va oferi locatarilor săi numeroase facilități: o piscină, o sală de sport, parcare supraetajată și 42 de apartamente spațioase, de maxim confort. Atunci când va fi gata, lucru planificat să se întâmple chiar în acest an (dacă n-or fi constructorii în întârziere), clădirea de 20 de etaje își va uimi privitorii prin forma sa deosebită. O formă ce reproduce structura în dublu helix a ADN-ului. Practic, cele două turnuri se vor împleti în jurul unui pilon central.

adn


Fiecare dintre apartamente va avea o suprafață de 540 metri pătrați. Suficient pentru o curte de orășean din România! În niciunul dintre apartamente nu va fi prezent vreun stâlp de susținere. Fiecare proprietar își va putea amenaja și compartimenta interiorul după cum își va dori.

 

ag1


Pe lângă cele două scări și cele șase lifturi de mare viteză, clădirea va dispune și de un elevator pentru autoturisme. La extremitatea fiecărui apartament se va afla o zonă verde, alcătuită dintr-o minilivadă cu pomi fructiferi și o grădină cu legume organice, plante aromatice și medicinale. Locatarii care vor dori își vor putea îngriji singuri grădina, existând în clădire și o stație de producere a compostului. Pentru irigarea vegetației va fi folosită apa de ploaie captată.

ag2


Clădirea va dispune de un uriaș panou fotovoltaic, aflat la o înălțime de 100 de metri. Ea va consuma curent electric provenit din rețeaua publică, dar mai cu seamă energia furnizată de panoul solar, ce va avea o suprafață de 1000 metri pătrați.

 

Cui nu i-ar place să locuiască într-o asemenea clădire?! Este ideală pentru locuitorul unui mare oraș. Ce ți-ai putea dori, mai mult de atât, ca locatar al unui „bloc de locuințe”? Poate doar o „casă pe pământ”, la fel de confortabilă, dar cu o grădină mai mare. Mereu rămâne loc pentru și mai bine!

 

ag5

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.designbuild-network.com

Sursa imagini: inhabitat.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii