Cunoaste lumea

Noutăți

Turiștii Egiptului Antic: Faraonii care călătoreau pentru jaf, plăcere și negoț

  •  
  •  
  •  

Începutul civilizației egiptene poate fi situat în jurul anului 3.100 î.e.n., ca urmare a unificării unor orașe din Valea Nilului, în timp ce sfârșitul ei este plasat în anul 30 î.e.n., când ținutul piramidelor a fost cucerit de romani.

Aceste trei milenii încărcate de evenimente pot fi împărțite în trei epoci: Vechiul Regat, Regatul Mijlociu și Regatul Nou. În aceste etape se disting 33 de dinastii ale faraonilor.

Turismul (prin care înțelegem „călătorii de plăcere”) este cunoscut încă din Egiptul Antic. Se știe că egiptenii au călătorit în principal în Siria, Fenicia, Creta, Cipru, Libia, Tunisia, partea orientală a continentului african, Sudan, Marea Roșie, coasta Arabiei și Persia.

De asemenea, se estimează că au ajuns și în India, prin Oceanul Indian (cunoscut în epocă sub numele de Marea Eufratului). Cu toate acestea, călătoria în Egiptul Antic era văzută ca un fel de misiune de un prestigiu enorm, întreprinsă personal de faraon.

Unul dintre motivele principale ale călătoriei era căutarea de locuri liniștite și de plăcere. Vizitarea propriilor monumente era, de asemenea, frecventă în rândul demnitarilor egipteni.

Prima expediție cunoscută a fost întreprinsă către țara numită Punt. Locul exact al acestui regat (dacă într-adevăr a fost un regat) rămâne incert, deși se poate să fi corespuns unui punct situat pe coasta africană la Oceanul Indian.

Citește mai mult: Incredibilia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii