Noutăți

TURCII au doborât un avion RUSESC la granița cu Siria. VIDEO cu prăbușirea avionului. Ce va urma?

Un avion turc de vânătoare de tip F-16 a doborât marţi un avion de război Suhoi 24 al Rusiei, în Turcia, după ce acesta ar fi încălcat spaţiul aerian în apropiere de frontiera cu Siria şi ar fi ignorat avertizările, a declarat un oficial militar turc pentru Reuters. Oficiali de la Moscova au confirmat că este vorba de un avion rusesc, însă susţin că acesta se afla în spaţiul aerian al Siriei. Cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, fiind capturați de rebelii sirieni, ne comunică Gândul.info

Cu acest eveniment, tensiunile dintre partea turcă și Rusia au ajuns la un alt nivel de încordare. Turcia a avertizat Rusia în mai multe rânduri că va doborî orice avion rusesc care va intra în spațiul aerian al Turciei, iar acum a și făcut-o. Pe de altă parte, Rusia pretinde că avionul zbura pe deasupra teritoriului Siriei. Cine are dreptate, este greu de spus. În orice caz, faptul că Rusia bombardează și rebelii anti-Assad, susținuți de Turcia și SUA, poate fi un motiv suficient pentru escaladarea tensiunilor dintre cel două state, cu consecințe imprevizibile.

Este greu de crezut că Rusia va trece cu vederea acest episod și își va asuma o eventuală încălcare a spațiului aerian al Turciei, iar Turcia, pe de altă parte, că a greșit atunci când a evaluat poziția avionului rusesc. Și atunci, ce va urma? Greu de spus. Viitorul nu arată prea roz!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on TURCII au doborât un avion RUSESC la granița cu Siria. VIDEO cu prăbușirea avionului. Ce va urma?

  1. Daniel, este simplu, daca avionul rusesc zbura in spatiul aerian al Turciei, pilotii rusi ar fi fost capturati de turci. Totusi ei au fost capturati de rebelii sirieni. Asta este o imensa provocare a ocultei internationale. Daca Turcia intra in razboi, intra si NATO.

  2. @Catalin, Tuglumesti? Ori nu esti serios? Tu uiti ca în octombrie când avioane ruse au încălcat spaţiul aerian al Turciei de câteva ori… nu a ost o provocare? Nu crezi ca au vrut sa provoace? Ptr tine, ce era de facut ca stat suveran? Sa stea cu bratele incrucisate? Ai citit artcolul? “Nu au raspus somatiilor”, nuti spune nimic acest lucru? Ca avionul sa prabusit inSiria, nu este dovada ca a fost deasupa Siriei cand a fost interceptat… ac zeci de KM avioanele de vanatoare in timpul cat a durat inregistrarea postata pe retelele sociale.

  3. Fitilul bombei sfaraie deja, ramane de vazut cat mai are de ars.

  4. Se pare ca Turcia vrea sa joace un care o depășește pentru rezolvarea conflictului sirian. De fapt a îndeplinit o sarcina dela Unchiul Sam.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii