Noutăți

Turcia se pregătește să interzică consumul de sare în restaurante

  •  
  •  
  •  

În timp ce la noi legea antifumat are mulți opozanți iar restaurantele nu mai știu ce portițe să găsească pentru a o evita, în Turcia autoritățile se pregătesc să interzică sarea de pe mesele restaurantelor. Motivul este simplu: doresc să reducă consumul zilnic al acestui produs, care consumat în cantități mari creează probleme de sănătate.

Potrivit ediției electronice a cotidianului Hurriyet, în medie în Turcia un om consumă zilnic 18 grame de sare, ceea ce este enorm pentru organism. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă un maxim de cinci grame pe zi.

Oamenii și animalele au nevoie să consume sare. De asemenea, multe companii folosesc sarea pentru a păstra produsele alimentare sau pentru a le extinde durata de depozitare în condiții de siguranță alimentară.

“Este un produs chimic. Dacă consumați prea mult, este dăunător sănătății”, susține Timur Erk, președintele Kidney Foundation din Istanbul.

sursa:hurriyetdailynews.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Turcia se pregătește să interzică consumul de sare în restaurante

  1. cristian c. n. // 13 februarie 2016 at 15:46 // Răspunde

    Imbecili sunt pretutindeni,iar natiunile au prostul obicei sa-i aseze pe acestia in fruntea statului.Ei de acolo dau legi,unele mai ciudate ca altele.Ce mama dracului l-ar impiedica pe un consumator sa vina cu sarea de acasa?

  2. Prostie!!! Sarea este foarte bună pentru creier!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii