Noutăți

Turcia AMENINŢĂ SĂ INVADEZE Grecia. Ar putea nebunia lui Erdogan să genereze un război între două state NATO?

  •  
  •  
  •  

Evz.ro: În timp ce crește pericolul unei ciocniri cu Statele Unite, în Siria, Turcia amenință cu invazia și cucerirea o nouă țară NATO. Într-un incident care a avut loc la mai puțin de două săptămâni după ce Ministerul grec al Apărării a anunțat că Turcia a violat spațiul aerian al Greciei de 138 de ori într-o singură zi, pe 13 februarie, un vas al pazei de coastă turce a lovit un vas al pazei de costă grecești în largul Imia, una dintre numeroasele insule grecești în legătură cu care Turcia își revendică suveranitatea.

Majoritatea teritoriilor care acum se află între actualele granițe ale Greciei moderne s-au aflat sub ocupația Imperiului Otoman de la mijlocul secolului XV până la Războiul grec de Independență din 1821 și înființarea statului grec modern în 1823. Aceste insule, ca și restul Greciei, sunt legal și istoric grecești, așa cum o arată și numele lor.

Totuși, partidul turc de guvernământ al Justiției și Dezvoltării și cea mai mare parte din opoziție par să intenționeze invadarea și cucerirea acestor insule grecești, pe motiv că ele ar reprezenta de fapt teritoriul Turciei, scrie Gatestone Institute. Cea mai grăitoare încordare de mușchi îi aparține totuși, evident, președintelui Erdogan, care pare încălzit de faptul că actuala sa invazie în Afrin, în nordul Siriei, nu a întâmpinat nici o piedică pe plan internațional:

„Îi avertizăm pe cei care au trecut linia roșie în Egeea și în Cipru: curajul lor va lua sfârșit atunci când vor vedea armata noastră, navele noastre și avioanele noastre… Indiferent de ceea ce Afrin reprezintă pentru noi, drepturile noastre în Egeea și în Cipru sunt aceleași. Nici să nu vă gândiți că vom ignora explorarea gazelor naturale în apele Ciprului și tentativele oportuniste din Marea Egee.”

Referindu-se la zilele Imperiului Otoman, Erdogan a spus: „Cei care cred că am șters din inimile noastre pământurile de pe care ne-am retras acum o sută de ani se înșală… (…) Noi spunem cu fiecare ocazie că Siria, Irak și alte locuri de pe harta din inimile noastre nu sunt diferite de cele ale teritoriului nostru. Luptăm astfel încât un drapel străin să nu mai fluture nicăieri unde adhan (chemarea musulmanilor la rugăciune – n.r.) răsună. (…) Lucrurile pe care le-am făcut până acum sunt palide în comparație cu marile isprăvi și atacuri pe care le plănuim în zilele următoare, cu voia lui Allah.”

Citește mai mult: Evz.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

4 Comments on Turcia AMENINŢĂ SĂ INVADEZE Grecia. Ar putea nebunia lui Erdogan să genereze un război între două state NATO?

  1. Acestea au fost deja proorocite !! vezi atitudini Sf.Paisie Aghioratul – profetie despre al trei-lea razboi … . Desi multi nu credem , iata ca … se intampla … ! si mai sunt atatea … . Chiar si noi romanii , vedem bine ca suntem intr-un mare impas si viitorul e sumbru .

  2. Mars erdogan, turc împuțit. Ar trebui sa riposteze toate țările care au suferit din cauza acestor gunoaie.

  3. Raspunsul neaos turcesc: Hai sictir !

  4. De mii de ani, NU doar Aceste insule mult disputate, ci întreg ţărmul vestic al Turciei şi partea ei din Europa au fost parte a culturii greceşti-Egeene şi tracice. Şi să nu uităm de măreţul Constantinopol cu denumirea turcizată acum ca Istambul, urmare a islamizării forţate prin acaparare cu sabia, oraş care acum 1000 de ani cu cei 1milion de locuitori ai săi era cel mai mare oraş din lume !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii