AIM radionica curs online

Noutăți

Tupeu maxim: O deputată din Ungaria ceartă judecătorii din Covasna că nu vorbesc în ungurește în timpul proceselor!!! Video

Un video postat pe Youtube o arată pe Krisztina Morvai, europarlamentar ungar ales pe lista neo-fasciștilor de la Jobbik, certându-i pe angajații Tribunalului Covasna pentru faptul că nu vorbesc limba maghiară și nu au pliante în limba maghiară, ne infomează jurnalistul Dan Tanasă.

“Cu toții trebuie să cunoască limba pe care o vorbesc locuitorii acestor teritorii iar în această localitate maghiarii au o pondere de 70-80%”, le striga europarlamentarul Krisztina Morvai angajaților Tribunalului Covasna potrivit traducerii în limba română a filmului postat pe internet în urmă cu câteva zile. Autorii postării susțin că acest film a fost realizat în primăvara anului 2016 și că va fi adus în atenția instituțiilor europene „cu scopul de a prezenta in mod real adevarul despre situatia juridica si sociala ale maghiarilor din Transilvania, contrara situatiei idilice prezentata de Romania in fata tarilor europene”.

Morvai, care susține că are acceptul conducerii Tribunalului Covasna pentru a filma în instituție, se arată deranjată de faptul că toate informațiile din incinta Tribunalului Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe sunt doar în lima română.

Comportându-se de parcă amiralul fascist Horthy Miklos ar fi încă la putere în Ardealul de Nord, Krisztina Morvai urlă la angajații Tribunalului Covasna afirmând, în mod mincinos, că ar exista o legislație care îi obligă să vorbească în limba maghiară și să pună la dispoziția cetățenilor formulare în limba maghiară. Evident, Morvai, intrată în Parlamentul European pe lista neo-fasciștilor de la Jobbik, nu are nicio problemă să mintă, legislația românească în domeniul utilizării limbii materne în instituțiile publice fiind cât se poate de clară (detaliiaici). Krisztina Morvai are norocul să întâlnească chiar și o doamnă în vârstă care nu cunoaște limba oficială de stat a țării în care susține că s-a născut.

Gestul acestei doamne este inacceptabil. Un cetățean ungar își permite să intre într-o instituție publică a statului român pentru a-i certa pe angajații acestei instituții pentru că nu vorbesc limba maghiară sau pentru că nu pun la dispoziția cetățenilor formulare tipizate în limba maghiară. Solicit public Ministerului Afacerilor Externe să o declare persona non grata pe această doamnă.

Sursa: Dan Tanasă

Nota noastră: Cu alte cuvinte, după mintea acestei agitatoare extremiste, nu ungurii ar trebui să cunoască limba statului în care trăiesc, ci autoritățile române ar trebui să învețe limba minorității maghiare. Câtă mizerie umană, câtă intoleranță! Unii nu au învățat nimic din istorie și nici nu vor să o facă. Au rămas cu mentalitatea de prădători veniți din stepele Asiei…

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

11 Comments on Tupeu maxim: O deputată din Ungaria ceartă judecătorii din Covasna că nu vorbesc în ungurește în timpul proceselor!!! Video

 1. asta e urmarea faptului ca autoritatile romanesti le cauta in coarne ungurilor ei vor supra drepturi ca si cum am fi provincie ungureasca .trbuie pedepsiti cei care au permis unui deputat strain sa intre si sa filmeze intr-un tribunal si la naiba sa inteleaga ca limba oficiala e ROMANA si sint obligati sa vb asa

 2. Probabil, dupa mintea ei ingusta,daca exista o regiune unde sunt multi tigani, autoritatile ar trebui sa invete limba lor (scuze, nu stiu exact cum se numeste- tiganeste ? ).
  Daca in alta regiune traiesc bulgari, autoritaile ar trebui sa vorbeasca limba bulgara si asa mai departe.
  Imi cer scuze din nou, dar doamna este de o prostie fara margini.
  Sper ca vor fi luate masuri impotriva acestei isterice.

 3. de ce nu apare aceasta inregistrare pe televiziunile de stiri din romania, de ce nu este mediatizata, de ce institutiile statului nu zic nimic si de ce se permite extremistilor astia unguri sa-si faca de cap in romania? DE CE MAI AVEM LEGI DACA NU SUNT RESPECTATE?

 4. Bai,dar astia din conducere acestei tari chiar nu vor sa vada ce se intampla prin partea aia de tara???

 5. Patcas Marcel // 27 iulie 2016 at 22:27 // Răspunde

  Aveti dreptate sa fiti asa de revoltati pe Krisztina Morvai, dar aceasta doamna nu cred ca merita importanta acordata. In acest video apare si un cetatean roman, o doamna mai invarsta care da se pare ca nu vorbeste limba romana. Nu vorbeste limba romana posibil datorita imprejurarilor despre care se pot scrie volume, dar cred ca este obligatia functionarilor sa o ajute nu cred ca era greu sa se gaseasca un translator, nu cred ca aceasta doamna in varsta este rea intentionata si ma gandesc ca se afla acolo pentru ca avea o problema. Dar nici functionarii statului roman nu aveau intentia sa o ajute si nici doamna Krisztina Morvai.

 6. whatthehell // 29 iulie 2016 at 18:01 // Răspunde

  memeenenenene mișmoșmi nemenememnene. nu înțeleg nimic! NEMTUDOM!

 7. Nu prea inteleg ce cauta la noi in tara daca e europarlamentar ungar…nu inteleg cum isi permite in tara straina sa se comporte cu atata obraznicie…

 8. N-o sa mai pot dormi la noapte ca deputata unguroaică e supărată ca nu se vorbește ungurește in tribunale. Cucoană, Franța e plina de algerieni, marocani si egipteni si in niciun tribunal nu se vorbește araba. Hai sictir!

 9. Offf, lume, lume si iar lume, ignorati aceste nebune !

 10. Aici se vede cit de prosti sint ”secuii”. Pe de o parte se lasa asimilati si isi uita limba definitiv, pe de alta parte au pretentia ca sint independenti si ”unici”, nemaivorbind de bagajul genetic pur romanesc. Pe de alta parte cultivarea si promovarea prostiei ”secuiesti” aduce numai beneficii autoritatiilor unguresti care folosesc masa de redusi izolati ca pirghie oficiala dar si ca baza de voturi cu care manipuleaza sistemul electoral unguresc. Izolarea ”secuilor” prostani si vizitarea lor doar cind e nevoie ajuta la ascunderea sentimentelor si atitudinilor hungurilor care vad secuii ca pe niste tigani romanesti buni de dispret si ignorat ! Dar secuiul inapoiat si fudul nu are cum sa inteleaga nimic din toate astea …

 11. E dreptul ei să fie proastă. Nu văd de ce oamenii se enervează când aud un prost vorbind, natura e jucăuşă.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii