Noutăți

Trump lovește în comunitatea LGBT: “Nu vom permite transexualilor să servească în Armata Americană!”

  •  
  •  
  •  

Adevarul.ro: Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că el nu le va permite persoanelor transgender să servească în vreun fel în armata Statelor Unite, subliniind că forţele armate nu pot să „suporte povara costurilor medicale enorme“.

„În urma consultării cu generalii mei şi experţi militari, vă rog să luaţi notă de faptul că Guvernul Statelor Unite nu va accepta să primească… indivizi transgen să servească în vreun fel în armata americană“, a scris Trump pe Twitter, citat de Reuters.

„Armata noastră trebuie să se concentreze asupra unei victorii decisive şi totale şi nu poate suporta povara costurilor medicale enorme şi perturbările pe care l-ar antrena persoanele transgender în armată“, a adăugat el, citat de AFP.

La începutul lunii, secretarul american al Apărării Jim Mattis a anunţat că amână cu şase luni, până la 1 ianuarie 2018, deschiderea recrutării de persoane transgender. Potrivit ministrului Apărării, ar exista între 2.500 şi 7.000 de persoane transgender în rândul celor 1,3 milioane de militari americani în serviciul activ. Această poziţie a lui Trump îi va înfuria cu siguranţă pe activiştii transgender, alarmaţi deja de amânarea recrutării, notează BBC.

Citeste mai mult: adev.ro/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii