Noutăți

Trump lovește din nou: a stopat finanțarea Fondului ONU pentru Populație. Motivul invocat? Agenția în cauză a susținut practica avortului!

Statele Unite vor înceta să mai finanțeze agenția ONU care se ocupă cu planificarea familială, sub motivul că acțiunile acesteia vin în contradicție cu politica antiavort promovată de către Administrația Trump. Departamentul de Stat a înaintat o scrisoare către Comitetul pentru Relații Externe al Senatului SUA, anunțând că nu va mai fi susținut financiar Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), care desfășoară operațiuni în 150 de țări, între care și România. Agenția în cauză a fost acuzată că susține aplicarea unui program de avorturi coercitive sau sterilizări involuntare, pe teritoriul Chinei. Până acum, SUA s-au numărat printre cei mai importanți susținători financiari pentru UNFPA iar în anul 2015 au reprezentat cel de-al patrulea mare finanțator al agenției, alocând o sumă de circa 75 de milioane de dolari.

În ianuarie, la preluarea mandatului, președintele Donald Trump a inițiat acțiunile de restabilire a așa-numitei politici Mexico City, care interzice alocările de fonduri federale pentru organizațiile care furnizează informații cu privire la serviciile de avort sau oferă servicii de întrerupere a sarcinilor. În trecut, această politică a fost adoptată de către administrațiile republicane și abrogată de către succesorii proveniți din Partidul Democrat, Obama fiind cel de-al cincisprezecelea președinte al SUA care a reprezentat această formațiune politică. O mare parte a politicienilor americani proveniți din Partidul Democrat sunt susținători ai avortului.

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: time.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii