Noutăți

“Tripla Frontieră” – Cum arată una dintre cele mai spectaculoase granițe naturale din lume

Tripla Frontieră este regiunea spectaculoasă din America de Sud unde granițele a trei state vecine se întâlnesc. Deși există multe granițe triple în lume, aici locul este cu adevărat special, asta datorită separației țărilor Argentina, Paraguay și Brazilia, în mod natural prin convergența a două râuri, Parana și Iguazu.

Zona este una frecventată de turiști datorită peisajului fabulos, dar și a monumentelor ridicate de fiecare țară aici, pentru a marca p graniță unică în lume. Dintre cele 3 monumente, cel mai accesibil este cel de pe partea argentiniană, fiind situat la doar 2 km de așezarea urbană Puerto Iguazu. Tote edificiile sunt pictate în culorile tradiționale al țărilor pe teritoriul cărora se află, și datează din anul 1903, fiind ulterior doar consolidate.

Cel mai important oraș din zonă este Ciudad del Este, din Paraguay. Așezarea numără 390.000 de locuitori, mare parte dintre aceștia lucrând în domeniul turismului. Fluviul Paraná are o lungimea de 3.998 km și izvorăște din Brazilia. Urmează un curs spre sud de-a lungul munților Serra de Maracaju, unde formează mai multe cascade spectaculoase. Denumire Parana provine din indiana și inseamna “apa mare”.

De cealaltă parte, Iguazú este un râu cu lungimea de 1.320 km. Numele lui „Iguazú” provine din limba guarani și înseamnă, la fel, „apa mare”. Iguazú ia naștere prin confluența râului Iraí cu Atuba la Curitiba (Brazilia). Înainte de vărsarea lui în Río Paraná, formează lângă orașul Foz do Iguaçu cascadele Garganta del Diablo situate la granița dintre Brazilia și Argentina. Orașele Foz do Iguaçu și Puerto Iguazú din Argentina sunt legate de un pod peste Iguazú.

frontiera2

frontiera1

frontiera3 frontiera4 frontiera5 frontiera6 frontiera8 frontira9

sursa: amusingplanet.com/

sursa: flickr.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on “Tripla Frontieră” – Cum arată una dintre cele mai spectaculoase granițe naturale din lume

  1. Frumos articol.Si “Four corners monument” este asezat la intersectia a patru state americane ,Utah,Arizona,Colorado,New Mexico.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii