Noutăți

Trimite-ți numele pe Marte cu următorul zbor al NASA!

  •  
  •  
  •  

NASA acceptă aplicații pentru exploratorii spațiali “wannabe” care doresc să-și lanseze numele pe Marte.

Microcipurile gravate cu milioane de nume vor face călătoria de 34 de milioane de mile la bordul unei misiuni planificate pentru anul 2026.

Agenția spațială americană a organizat o schemă similară pentru roverul său Perseverance Mars, care a aterizat pe vecinul prăfuit al Pământului, în interiorul craterului Jezero, în data de 18 februarie 2021.

A transportat trei cipuri de siliciu de dimensiunea unor unghii, ștanțate cu aproape 11 milioane de nume.  Robotul de 2,7 miliarde de dolari a început o misiune de doi ani pentru a căuta semne de viață extraterestră.

Cum să vă trimiteți numele pe Marte în următoarea misiune a NASA pe Planeta Roșie?

Oricine dorește să se înscrie pentru următoarea călătorie interplanetară a NASA poate face acest lucru accesând pagina oficială “Trimiteți numele dvs. către Marte”/ “Send your name to mars”.

Apăsați „Înscrieți-vă pentru următorul zbor” și adaugati numele și adresa de e-mail pentru a vă asigura locul. Participanților li se oferă un bilet de îmbarcare digital pe care-l pot prezenta prietenilor și familiei.

Cei selectați vor avea numele lor gravat pe un microcip cu un fascicul de electroni. Mașina „E-fascicul” permite scrierea unor caracteristici foarte mici: mai puțin de 1 micron, mult mai puțin decât lățimea unui fir de păr uman.

În mod normal, este folosit de inginerii NASA pentru a fabrica dispozitive minuscule la laboratorul JPL Microdevices din California.

LINK pentru trimiterea numelui pe Marte  https://mars.nasa.gov/participate/send-your-name/future?fbclid=IwAR36vmNHsQ43xr26i3qeDeQp70JwRbZKnNHz3B48OhPdeMmeXPiQqvXBy7w


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii