Noutăți

Trenul Rio Tinto, primul tren complet automatizat din lume

  •  
  •  
  •  

Grupul minier Rio Tinto, o corporație anglo-australiană, susține că un sistem feroviar autonom numit AutoHaul, complet funcțional, este acum “cel mai mare robot din lume”.

“Am dorit să facem ceva care nu doar să ne ușureze munca, ci să fie un reper pentru viitorul rețelelor feroviare din întreaga lume. Rezultatele inițiale indică un potențial semnificativ de îmbunătățire a productivității, o flexibilitate a sistemului și o reducere a blocajelor dintre producție și distribuție. Trenul de minereuri este doar o parte a unui proiect ambițios de automatizare care implică minerit automatizat și vehicule fără șofer, pe care Rio Tinto dorește să le utilizeze pentru a-și automatiza operațiunile miniere”, a declarat directorul executiv al Rio Tinto, Ivan Vella, la Sydney Morning Herald.

Compania a efectuat primul test al trenului fără om la bord la începutul acestui an și acum susține că sistemul este complet finalizat, iar garnitura a făcut deja mai mult de o mie de kilometri singură, fără incidente.

Ca răspuns la neliniștea exprimată de sindicate, Rio Tinto a promis că sistemul feroviar autonom nu va elimina niciun loc de muncă existent în anul următor, deși este dificil să ne imaginăm că proiectul nu va înlocui pe termen lung parțial sau total forța de muncă implicată acum în procesul de distribuție a minereului de la minele de extracție și până la depozitele companiei.

Trenul automat rulează pe mai mult de 1700 de kilometri de cale ferată și poate transporta minereu de la cele 16 mine ale companiei până la cele patru terminale portuare Pilbara. Trenul automat este urmărit îndeaproape de cei de la centrul de operațiuni din Perth, iar în cazul producerii unui incident, aceștia pot opri în orice moment trenul, direct din birou.

Rio Tinto a început să-și îndrepte atenția către automatizare acum 10 ani, pentru a stimula creșterea productivității și a limita pierderile de producție. Mai mulți jucători importanți din domeniul mineritului din Europa și America vor merge în Australia la începutul anului viitor pentru a vedea cu ochii lor trenul și pentru a încerca să aducă și să implementeze tehnologia în propriile companii.

sursa: https://futurism.com/the-byte/worlds-largest-robot-autonomous-train
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii