Noutăți

Tren de cursă lungă, dar și… hotel de lux. Cel mai luxos tren cu vagoane de dormit din America de Sud își poartă pasagerii în călătorii de vis prin Anzii Peruvieni! GALERIE FOTO

Belmond Andean Explorer este primul tren de lux al Americii de Sud care combină călătoriile prin peisaje de vis în timpul zilei cu o cazare în condiții de maxim confort pe durata nopții, ambele în timp ce sunt traversați spectaculoșii Anzi Peruvieni. Interiorul vagoanelor de dormit ale uimitorului tren Belmond Andean Explorer a fost amenajat, recent, de către o companie londoneză, având, ca sursă de inspirație, bogata cultură peruviană și minunile naturale ale acestei îndepărtate țări.

Designul și numele trenului Belmond Andean Explorer sunt de dată foarte recentă. Trenul se numea mai înainte Great South Pacific Express. Pe parcursul procesului de renovare, echipa dirijată de către designeri a muncit din greu pentru a schimba aspectul interiorului vagoanelor, în timp ce au fost păstrate o serie de elemente ce țin de îndelungata istorie a acestui tren.

i

2

3

1

Vagoanele de dormit au fost amenajate pentru a oferi o experiență de neuitat, fiind spații ce oferă condiții similare unui hotel de lux, în măsura în care ele au putut fi reproduse în interiorul unui tren. Fiecare „apartament” a primit un nume inspirat din flora sau din fauna peruviană. Până și cele mai mici detalii fac trimitere la bogata cultură a țării, cum ar fi cheile camerelor, care sunt confecționate din alamă și au forma crucii Chakana – un simbol al civilizației incașe.

În afara luxoaselor și odihnitoarelor vagoane de dormit, oaspeții, sau mai bine zis călătorii, au posibilitatea de a admira peisajele splendide, în timp ce stau pe platforma aflată în aer liber a vagonului de observare, căruia i s-a atribuit numele de ichu, după denumirea unei plante care crește pe câmpiile peruane. Există, de asemenea, două vagoane-restaurant, un spa și un bar amenajat în stil clasic, numit după planta maca.

Trenul Belmond Andean Explorer se deplasează de-a lungul uneia dintre rutele feroviare aflate la cea mai mare altitudine din lume, parcurgând orașe încărcate de istorie și un peisaj în care sunt prezente, la tot pasul, felurite de minuni ale naturii, pe drumul său de la Cusco, către Lacul Titicaca (cel mai înalt lac navigabil de pe Terra) și Arequipa, în călătorii de una sau două nopți.

4

6

7

8

10

9

Trenul oferă patru tipuri de „apartamente” spațioase, fiecare dintre ele fiind dotat cu baie proprie și cabină de duș. Designul interior este inspirat de către țesăturile tradiționale din Peru. Belmond Andean Explorer este un tren de lux care poate transporta până la 48 de pasageri în condiții de maxim confort. În vagoanele restaurant ale acestui tren – ale cărui vagoane de dormit îl poartă pe călător pe meleaguri de vis, pasagerilor li se oferă mâncăruri proaspete, preparate din ingrediente provenite din Anzii Peruvieni.

11

a

e

Surse: inhabitat.com, www.perurail.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii