Noutăți

Treceri de pietoni “în relief” pentru a-i încetini pe șoferii vitezomani

  •  
  •  
  •  

Care ar fi reacția în fața unei treceri de pietoni în relief? Probabil nu una plăcută pentru cei aflați la volan, motiv pentru care s-ar vedea nevoiți să reducă viteza!

Ministrul transporturilor din India, Nitin Gadkari, a venit cu o idee, speră el de succes, pentru a-i face pe șoferii vitezomani să respecte regulile de circulație, în special la o trecere de pietoni.  Astfel el a propus utilizarea unor picturi 3D ca formă alternativă de mișcorare a vitezei de circulație!  Aceste iluzii optice cu siguranță atrag atenția.

3d-street-art-prevent-speed-breakers-india-1

“Încercăm ca prin picturile 3D, prin aceste bariere virtuale, să-i oprim pe cei care axagerează cu viteza “, a declarat într-un mesaj pe tweeter ministrul Gadkari.

Ideea vine după o decizie luată la începutul acestei luni prin care se prevede prevenirea încălcării vitezei pe autostrăzile din întreaga Indie, guvernul căutând astfel alternative mai sigure pentru aplicarea deciziilor luate. Se speră ca picturile 3D să ajute la reducerea accidentelor rutiere, India fiind recunoscută pentru cel mai mare număr de decese rutiere pe plan mondial. (Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, India are cel mai rău record de siguranță rutieră din lume, cu cei mai mulți oameni uciși în fiecare an de accidente rutiere.)

Metoda trecerilor de pietoni realizate în 3D a fost folosită și în Canada, iar în anul 2008 astfel de treceri de pietoni au fost instalate pentru prima dată la 100 de intersecții din SUA. Au existat dezbateri dacă astfel de incetinitoare false pot duce la un comportament de conducere periculos. Oficialii americani au declarat că în timp o astfel de idee inovatoare poate fi experimentată și au nevoie de acest timp pentru a studia impactul real înainte de a o implementa la nivel național. Sunt orașe unde aceasta metodă este folosită, dar nu este încă implementată peste tot în țară.

3d-street-art-prevent-speed-breakers-india-2

3d-street-art-prevent-speed-breakers-india-4Artistele Saumya Pandya Thakkar și Shakuntala Pandya din Ahmedabad, India, au proiectat astfel de treceri de pietoni care nu servesc doar un scop artistic, ci asigură siguranța rutieră pentru trecători.

Autoritățile au testat efectele în Ahmedabad și au aprobat conceptul de succes până acum. Cu toate acestea, există limitări în desenele sau modelele ce pot fi aplicate pe zona rutieră din cauza normelor internaționale.

“Acesta este un experiment. Vom monitoriza rezultatele și vom lua o decizie în baza evaluării acestora”, a declarat Devendra Jain, comisarul adjunct al K-Est Ward.

Ranjit Patil de la departamentul de întreținere al șoselelor a spus că aceste treceri de pietoni iluzorii nu le pot înlocui pe toate cele existente, dar la unele puncte de intersecție cruciale acestea pot ajuta. “Noi știm că aceste picturi iluzorii nu pot fi un înlocuitor total, dar acestea vor ajuta cu siguranță șoferii”, a declarat Patil, adăugând că șoferii vor ști că vor trebui să încetinească vehiculul la vederea acestor noi semne de circulație.

Oficialii din domeniul administrativ au declarat că vopseaua nu este altceva decât gudron colorat, de calitate superioară. Acest lucru va ajuta șoferii să localizeze aceste treceri de pietoni de la distanță, în special în timpul după-amiezii și în timpul nopții, când traficul este mai puțin aglomerat și șoferii au tendința de a conduce rapid.

4z8bhjr_1457591089artistele Saumya Pandya Thakkar și Shakuntala Pandya

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: Twitter, indiatimes.com, indianexpress.com,


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii