Noutăți

Trebuie să citești: Alegătorii britanici au zdrobit la urne echipa care i-a declarat «cireadă de proşti»

După trei ani şi jumătate de umilinţe, alegătorii britanici au întîlnit la urne echipa care i-a declarat cireadă de proşti şi au zdrobit-o. Vineri dimineaţă, la capătul unei răfuieli paşnice şi dure ca un ciclon civil, Marea Britanie şi-a recîştigat poporul şi şi-a pierdut ideologia.

Toate odoarele verbale şi toate cotloanele sacre ale stîngii au fost sfărîmate. Fii şi nepoţi de mineri şi docheri laburişti prin laptele mamei şi-au suspendat genetica şi au votat Partidul Conservator. În morminte: nici o răsucire. Puşi în faţa dispreţului terminal al elitelor progresiste, părinţii răsculaţilor de azi ar fi făcut acelaşi lucru.

Cicumscripţii deţinute de Laburişti de la Ramses încoace au fost date Conservatorilor. Bishop Aukland, un tîrg prăpădit din nordul muncitoresc al ţării, are primul deputat Conservator în 135 de ani. Milioane de proştii satului au răspuns celor ce au luat în tărbacă decizia de a scoate Marea Britanie din UE. Brexitul escrocat s-a întors şi a lovit fatal. Aşa sună primul mesaj.

Al doilea spune că englezii au oroare de socialism. Din clipa în care stînga condusă Corbyn şi tovarăşii lui au anunţat că deţin reţeta progresului prin gîndire unică, impozite pe orice, migraţie liberă şi basme climatice, bunul simţ englez a apărut pe scenă şi a trimis lunaticii acasă.

De aici, al treilea mesaj: alegerile au avut loc în Marea Britanie. Adică, într-o democraţie cu capul pe umeri şi talpa ţării bine pingelită. Englezii sînt fiinţa colectivă a unei înţelepciuni care spune că lumea merge bine pe bază de precedent verificat şi o ia razna din prea multă minte vizionară. Asta înseamnă, spre uimirea ageamiilor care folosesc termenul ca insultă, că Anglia e o ţară conservatoare. Nimeni nu a reuşit, încă, să clintească stabilitatea acestei societăţi pe care englezii înşişi o rezumă în cuvintele: It’s a fair country!

Asemănarea cu Statele Unite e totală şi neîntîmplătoare. Victoria lui Trump în 2020 e aproape vizibilă, dar discuţia despre politică, partide şi alegători e insuficientă. Cheia care a deschis scrinul cu avalanşe e istoria. Mai precis, o criză istorică amplă care a pornit prin lume mînată de demnitatea rănită a naţiunilor şi zguduie, acum, superbul iglu retorico-digital în care tronează clasa de sus. Dar să ne cunoaştem mai bine!

Citeste mai mult: adev.ro/q2l8fd


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Trebuie să citești: Alegătorii britanici au zdrobit la urne echipa care i-a declarat «cireadă de proşti»

  1. La noi merge … soft-ul !

  2. Nu ma asteptam la o asa lovitura din partea englezilor. Traiesc in romania si m-am obisnuit cu ce se intampla pe aici.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii