AIM radionica curs online

Noutăți

Transylvania Pterosaur, care a trăit în zona Hațegului, este considerat unul dintre cei mai temuți prădători din Cretacic

Un pterosaur care a trăit pe meleagurile hațegului este considerat de către experți ca fiind unul dintre cei mai de temut prădători din Cretacic. Hatzegopteryx thambema sau Transylvania Pterosaur, cum îl numesc britanicii, este considerat a fi cel mai mare animal de pradă zburător din acele timpuri.

Anvergura aripilor ar fi ajuns și la 12 metri, asta în timp ce un craniu ar fi ajuns la o lungime de 3 metri. Gigantul zburător face parte din familia Azhdarchidae și avea un gât foarte robust, mult mai scurt decât alți pterozauri din aceeași clasă.

Animalul a trăit într-o parte a Transilvaniei de azi care a fost cândva Insula Hațegului. În această zonă s-au descoperit mai multe schelete de dinozauri mici, ceea ce înseamnă, potrivit celor de la seeker.com, faptul că nu prea existau prădători de mari dimensiuni aici, Transylvania Pterosaur aflându-se în vârful lanțului trofic.

Specia a fost descoperită în anul 1978 de Dan Grigorescu, în zona Hațegului. Se estimează că a trăit acum 71 – 65 de milioane de ani, la sfârșitul Cretacicului.

animal2

sursa: seeker.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii