Noutăți

Tradiție bizară: Într-un oraș portughez copiii sunt încurajați… să fumeze!

În fiecare an, în data de 6 ianuarie, în micuța așezare portugheză Vale de Salgueiro are loc un festival dedicat Sărbătorii celor Trei Magi sau Epifania Domnului, cum estre trecută sărbătoare în calendarul creștin. Până aici nimic neobișnuit. Totuși, în cadrul acestor zile festive funcționează o tradiție de neînțeles pentru noi. Părinții îi încurajează pe cei mici să fumeze țigări.

Locuitorii se apară, pretinzând că această tradiție a fost transmisă timp de secole ca parte a sărbătorii, iar câteva țigări fumate odată pe an de copii nu are cum să le facă rău. Totuși, nimeni nu poate să precizeze când a apărut tradiția și care este semnificația acesteia. În Portugalia vârsta legală pentru a cumpăra tutun este de 18 ani, însă nu există o lege care să îi împiedice pe părinți să le ofere copiilor țigări, motiv pentru care organizațiile care militează pentru dreptul minorilor se declară neputincioase în fața acestui obicei bizar.

children-smoking2

“Nu pot explica de ce facem asta. Totuși, nu văd nici un rău în asta pentru că ei nu fumează cu adevărat, ei inhalează și expiră imediat. Și numai în aceste zile, azi și mâine. Nu mai cer niciodată țigări după”, a declarat pentru Associated Press, Guilhermina Mateus, patronul unei cafenele din localitate.

Cei de la Radio Brigantia din Portugalia au intervievat unii localnici cu privire la tradiție, printre care Tomás, un copil în vârstă de șase ani, care a spus că fumează “dar numai de Epifanie”. Vărul său, Eduarda, de asemenea, în vârstă de șase ani, a adăugat că atunci când fumează îl “doare pieptul”, dar după două zile îi trece.

“Îmi place că nepoții mei fumează pe 5 și 6 ianuarie, pentru că după nu mai au dreptul să fumeze, nu le place și nu devin dependenți”, a explicat bunica celor doi copii, Rosa Hermenegilda.

children-smoking-750x423

sursa: http://www.odditycentral.com/news/portuguese-town-encourages-children-as-young-as-five-to-smoke-on-epiphany.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Tradiție bizară: Într-un oraș portughez copiii sunt încurajați… să fumeze!

  1. Mai bine se dezbraca in chiloti in metrou, ca e mai ‘cool’.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii