Noutăți

TOP 5 obiective turistice unice și inedite din Republica Moldova

Descopera Republica Moldova (Vadim Russu)
  •  
  •  
  •  

Republica Moldova, recunoscută și ca Moldova de peste Prut, este o mică țară aflată la graniță cu România și Ucraina.

Până la Al Doilea Război Mondial, teritoriul Moldovei a făcut parte din România, lucru confirmat de o mulțime de similitudini culturale, lingvistice, sociale.

Ulterior, Republica Moldova a făcut parte din URSS până în 1991, influența sovietică fiind vizibilă și în prezente. Însă Republica Moldova și-a câștigat independența și a început să se dezvolte pe cont propriu, având multe de oferit.

Republica Moldova nu este o destinație populară în rândul turiștilor, însă are o industrie turistică în creștere.

Au început să promoveze mai multe regiuni și obiective turistice, dar și activități culinare și culturale. Iubitorii de vinuri știu că unele dintre cele mai bune vinuri din Europa au proveniența în Republica Moldova.

Mai jos aveți câteva dintre cele mai interesante și atractive obiective turistice din Republica Moldova

Pentru că am menționat mai sus industria vinurilor, începem topul obiectivelor turistice cu Crama Cricova. La 30 de minute de mers cu mașina din Chișinău se află Crama Cricova.

Aceasta este a doua cea mai mare cramă subterană din lume. Aici veți găsi 120 de kilometri de drumuri la suprafață și un labirint de tuneluri, care au început să fie săpate încă din secolul al XV-lea.

În subteran, Crama Cricova adăpostește peste 1.25 milioane de sticle de vin. Cu siguranță este o experiență unică.

Rezervația culturală – naturală Orheiul Vechi se află la 60 km de Chișinău, în defileul stâncos al râului Răut. Complexul Orheiul Vechi constituie un sistem alcătuit din elemente culturale și naturale, unde sunt prezente vestigii arheologice din toate epocile cunoscute pe teritoriul Republicii Moldova și circa 200 complexe rupestre creştine.

Chișinău, capitala Republicii Moldova, este cel mai mare oraș din această țară. Este un loc multicultural și polivalent, unde locurile și clădirile moderne se contopesc împreună cu cele istorice. Nu lipsesc restaurantele, cluburile de noapte, spa-urile și cazinourile. Chișinău este un oraș presărat cu numeroase parcuri, străzi largi, fiind considerat un oraș spațios. El în sine este un adevărat obiectiv turistic.

Cei pasionați de jocuri de noroc, își pot încerca norocul la Cazinoul ”Napoleon Palace” din Chișinău, care nu este mai prejos față de cele întâlnite în vestul Europei.

Este un cazinou de lux ce găzduiește 17 mese pentru poker, blackjack, ruletă, dar și peste 50 de jocuri mecanice de tip slot. În cadrul cazinoului există un restaurant a la carte și un bar, dar și o sală de spectacole.

Există și jocuri de noroc online Moldova, grație unei pachet de legi apărut în aprilie 2017. Chiar dacă legile au declarat că jocurile online sunt legale, nu există cadru legal care să le guverneze.

Odată ajunși în Republica Moldova, nu ratați Rezervația Naturală Padurea Domnească (Pădurea Regală). Aceasta a fost fondată în 1993 și este cea mai mare rezervație naturală din Moldova.

Este renumită pentru stejarii seculari, unii cu o vechime de peste 450 de ani. Iubitorii de natură se vor bucura de numeroasele specii de păsări, cele mai notabile fiind stârcii care cuibăresc lângă râu.

Încheiem acest top cu Mănăstirea Capriana, aceasta fiind una dintre cele mai vechi mănăstiri din Republica Moldova.

Fondată în secolul al XV-lea, aceasta a fost casa episcopului moldovenesc precum și a lui Chiprian, unul dintre primii poeți moldoveni.

Descopera Republica Moldova (Vadim Russu)


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii