Noutăți

“Toleranța” maghiară în Harghita: Gheorghieni scris doar în limba maghiară și cea… “secuiască”

Intrarea în municipiul Gheorgheni din județul Harghita este marcată printr-o construcție din lemn, amplasată în urmă cu câțiva ani. Din păcate, numele localității apare inscripționat doar în limba maghiară și limba „secuiască”, ne informează Dan Tanasă.

Un cititor al blogului mi-a semnalat modul în care autoritățile locale din municipiul Gheorgheni au decis să inscripționeze denumirea localității la intrarea în localitate dinspre Lacul Roșu.

În imagine se poate vedea o construcție de lemn pe care este amplasată denumirea localității în limbile maghiară și „secuiască”, denumirea în limba oficială de stat lipsind. Cel mai probabil, autorul „operei” este fostul primar din Gheorgheni, ultra-șovinul și extremistul Mezei Janos, membru al Partidului Civic Maghiar. Cel mai probabil la intrarea în localitate se găsește și indicatorul obligatoriu ce trebuie amplasat pe drumurile publice.

Și acesta este un alt exemplu al „calvarului” pe care îl trăiește comunitatea maghiară din România și al șovinismului fără limite care îi caracterizează pe majoritatea liderilor acestei comunități etnice din România.

Sursa: Dan Tanasă


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on “Toleranța” maghiară în Harghita: Gheorghieni scris doar în limba maghiară și cea… “secuiască”

  1. prosti sunt aia care stau prin zona si nu s-au dus cu jumatate de litru de benzina sa faca foc de tabara din stinghiile alea….

  2. pacat pentru lipsa de atitudine si necunoasterea istoriei. SECUII NU AU FOST SI NU VOR FI NICIODATA MAGHIARI.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii