Noutăți

Tiroliana care leagă două țări. Metoda inedită prin care oamenii pot ajunge în Portugalia din Andalucia, Spania, în mai puțin de 1 minut

La prima vedere vom observa cu greu existența unui cablu de oțel care leagă Sanlucar de Guadiana – Andalucia, Spania, de așezarea Alcoutim, din Portugalia. Cu o lungime de 720 de metri, această tiroliană este singura care traversează o frontieră internaţională, ducându-i pe toți cei care doresc să viziteze Portugalia, dar să aibă parte și de o experiență inedită în același timp.

Traseul se parcurge în mai puțin de 1 minut și scurtează un drum obișnuit cu mașina cu cel puțin o oră. Tiroliana se află deasupra râul Guadiana iar cei care trec granița în acest fel o fac cu viteze cuprinse între 70 şi 80 de kilometri pe oră.

Platforma de plecare este situată la marginea castelului Sanlúcar de Guadiana, la aproape 100 de metri deasupra râului. Punctul de aterizare este la numai 15 metri înălțime, în Alcoutim, lucru ce creează un unghi mediu de coborâre de aproximativ 12,47%.

limitezero-tirolina-rio-con-hombre-1[6]

Două sate din două ţări, separate printr-un râu de 150 de metri lăţime. O tiroliană părea evidentă pentru mine”, a declarat David Jarman, inițiatorul ineditului proiect.

Într-o zi plină, tiroliana transportă între 20 și 30 de persoane pe oră, iar preţul este de 15 euro de persoană. Sistemul funcţionează 200 zile pe an, se închide în a doua jumătate a lunii noiembrie şi se redeschide în a doua jumătate a lunii februarie. Tiroliana creează locuri de muncă pentru 5-7 persoane, în ambele țări vecine, și este frecventată de turiști, dar și de localnicii care au rude în satele de pe partea portugheză a râului.

limitezero-tirolina-rainer-viertlbock-2[2]

sursa: Algarve / Financial Times

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii