Noutăți

Într-o vreme copiii erau trimiși la bunici prin… POȘTĂ. Se întâmpla în America începutului de secol XX

Astăzi ne trimitem copiii la bunici cu microbuzul, trenul sau chiar avionul, însă acum 100 de ani aceștia puteau fi pur și simplu expediați către rudele de la țără prin poștă. Prima livrare făcută vreodată prin acest serviciu se petrecea în anul 1913, iar expeditor a fost un cuplu din Ohio, Jesse şi Mathilda Beagle. Aceștia și-au trimis fiul de doar 8 luni la bunicii care locuia la o distanță de 600 km, în micuțul oraș Batavia!!!

Trimiterea bebeluşului care cântărea puțin peste 5 kg, i-a costat pe părinţi doar 15 cenţi, asta în timp ce asigurarea livrării s-a ridicat la 50 de dolari. Povestea a ajuns rapid în ziare, iar în următorii ani au mai existat astfel de părinţi care au ales să-și trimită copiii prin poștă, serviciul fiind mult mai ieftin.

posta2

În ciuda declaraților oficialilor poștei de la acea vreme că nu este uman să transporți oameni în aceste condiții, cel puțin încă cinci copii au fost expediate oficial și livrați între 1913 și 1915.

Poșta a pus oficial capăt expedierilor doar după ce autoritățile au dat mai multe legi în acest sens la sfârșitul anului 1915. Regulamentul interzicea trimiterea de ființe umane prin serviciul de curierat, indiferent de distanță sau suma achitată. Totuși aceeași regula nu se aplica în cazul animalelor a căror expediere a fost lăsată, și este permisă chiar și în zilele noastre în unele state americane.

sursa: washingtonpost.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii