Noutăți

Ticăloșia celor de SKY NEWS are un precedent în 1990: atunci l-au prezentat pe Mihăilă Cofar (victimă a violențelor maghiare) drept un… UNGUR maltratat de români

Noi informații aruncă în aer credibilitatea celor de Sky News. Făcătura din aceste zile cu așa-zisa rețea de traficanți de arme români, care s-a dovedit o regie ieftină realizată de jurnaliștii englezi pentru a denigra România, are cel puțin un precedent major – evenimentele din Târgul Mureș (1990) când extremiștii maghiari au provocat incidente grave, în speranța dezmembrării Transilvaniei, evenimente pe care Sky News le-a prezentat răsturnate, deformate, pretinzând că de fapt agresorii sunt români, iar victimele sunt unguri.

Cazul lui Mihăilă Cofar este celebru. Românul a fost călcat în picioare de unguri, rămânând cu sechele grave până astăzi, Sky News prezentându-l însă drept un ungur bătut cu bestialitate de români. Cu alte cuvinte, atitudinea anti-românească a Sky News, proprietatea verosului Rupert Murdoch, nu este un accident, ci o politică constantă a acestui post manipulator care și-a făcut un obiectiv din războiul de imagine împotriva României.

Iată ce ne dezvăluie cei de la ziariștionline.ro despre cazul din 1990:

<<Pe 19 martie 1990, pe la orele 14-15, jurnalistul britanic Gary Honeyford de la Sky News se cazează la Hotelul Grand din Târgu Mureş, solicitând o cameră cu vedere la bulevardul central. Ulterior cere şi acces la terasa Hotelului. Peste 24 de ore, lumea era invadată cu imaginea unui “pogrom” în care un “ungur” era maltratat bestial de români pentru că “îşi dorea o universitate în limba maghiară”. Victima reală, Mihăilă Cofar, trăieşte de 26 de ani cu grave disabilităţi, în timp ce atacatorii lui au fugit în Ungaria. Autorul transmisiei mincinoase de la Sky News nu a fost sancţionat niciodată profesional. Dimpotriva: dezinformatorul Gary Honeyford este astăzi tot la Sky News, cu responsabilităţi  importante, ca editor de ştiri la Departamentul Politic, producător şi coordonator al unor transmisii  internaţionale ale vizitelor primului ministru britanic în Irak, Afganistan, SUA şi China, etc, etc, etc. România nu l-a tras la răspundere niciodată pentru diversiunea care i-a distrus imaginea, iremediabil, în martie 1990, când realitatea din stradă stătea tocmai pe dos, după cum demonstrează, incontestabil, materialul de analiză şi sinteză de mai jos, apărut în revista veteranilor Serviciului Român de Informaţii (SRI), “Vitralii – Lumini şi Umbre”.>>

gary

Responsabilul din acea vreme al lipsei de reacție în cazul evenimentelor de la Târgul Mureș a fost nimeni altul decât Ion Iliescu, unul dintre cele mai toxice personaje din istoria României, care nu a făcut nimic semnificativ în direcția corectării imaginii catastrofale pe care presa internațională, manipulată grosolan de Ungaria și extremiștii unguri din România, a creat-o țării noastre.

Să sperăm, însă, că astăzi autoritățile românești vor merge până în pânzele albe în cazul înscenării cu traficanții de arme. Oare câte alte manipulări și dezinformări au fost operate la adresa României de cei de la Sky News în ultimii 26 de ani?

Daniel Roxin

sky news

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Ticăloșia celor de SKY NEWS are un precedent în 1990: atunci l-au prezentat pe Mihăilă Cofar (victimă a violențelor maghiare) drept un… UNGUR maltratat de români

  1. Poate se doreste un condominium anglo-unguresc asupra ardealului, dat fiind faptul ca ardelenii, din pacate, stau cu fundul pe o gramada uriasa de resurse minerale dar si biologice, de care tara vecina si mareatza anglie duc o lipsa cronica. Poate chiar pintzul charly si famelia dinsului vor sa ne fericeasca cu prezenta lor eterna si majestuoasa pe aceste plaiuri/playuri, sa ne bage in rezervatie de munca in slujba dinsilor si ale grofilor reinviati din criptele secolelor trecute.
    By the way, la UK a inceput frakingu in stil mare. Why not si in transylvania.
    Cine stie ce le-au promis ungurii in schimbul ajutorului fratzesc. Poate intra ungaria + ardealu in Commonwealth; dupa Brexit orice e posibil:)

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii