Noutăți

The Guardian prezintă modelul de succes al economiei României: ”Talentul este uimitor”

Adevarul.ro: Britanicii de la The Guardian scriu despre economia României, care este acum în plină dezvoltare, după ce fosta țară comunistă a intrat în Uniunea Europeană în 2007. La un birou elegant situat în centrul Bucureștiului, co-fondatorul Fitbit și directorul executiv al companiei James Park explică de ce gigantul ceasurilor inteligente își extinde cu rapididate operațiunile în România. ”Talentul oamenilor de aici la tehnologie este uimitor. România și alte țări din centrul și estul Europei au un mare talent, precum și universități bune”, spune el pentru The Guardian.

Compania americană, care a cumpărat în 2016 brand-ul românesc de smartwatch-uri Vector pentru suma de 15 milioane de dolari tocmai și-a deschis cel mai mare centru de dezvoltare și cercetare din afara Statelor Unite … în capitala românească.

Și nu este singura mare companie: în ultimii ani, alte nume mari precum SiemensFord și Bosch și-au extins operațiunile economice în România, sprijinind o economie care oricum era în creștere. Deși mulți văd România drept o țară de migranți, care fug peste hotare pentru a găsi de lucru, între timp, în această țară, economia se tot dezvoltă – mai notează The Guardian.

Sectorul IT, în particular, se dezvoltă ce mai tare, fiind construit pe o moștenire comunistă de excelență în știință, matematică și educație tehnică, dar bazându-se și pe capacitățile românilor de învăța limbi străine – fapt care a transformat această țară într-un ”hub” pentru Internet și Tehnologie.

Potrivit celor care lucrează în interiorul acestei industrii, sectorul de tehnologie – care cuprinde aproximativ 150.000 de angajați – este de așteptat să își dubleze cota din PIB cu până la 12%, până în 2025, și datorită vitezelor mari de internet ale provider-ilor din această țară, care este depășită în acest top doar de Singapore, Hong Kong, Coreea de Sud și Islanda.

Citește mai mult: Adevarul.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on The Guardian prezintă modelul de succes al economiei României: ”Talentul este uimitor”

  1. De ce exista paradoxul asta dintre opinia unui articol strain si tot ceea ce ne regurgiteaza presa romaneasca?!

  2. Daca nu exista armada de agenti infiltrati la toate nivelurile si mai ales in SRI, in acesti aproape 30 de ani, Romania depasea Franta.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii