Noutăți

Thailanda – Țara Surâsului și regulile sale de bună purtare

  •  
  •  
  •  

Thailanda este un regat împodobit cu temple buddhiste şi insule spectaculoase, însufleţit de natură exotică şi îmbibat de tradiţii. Alături de o istorie fascinantă şi o cultură unică – ce include savorile bucătăriei tradiţionale sau beneficiile masajului thai – Thailanda se mândreşte cu o modernă şi cosmopolită capitală şi, mai ales, cu un popor prietenos ce-i susţine cu mândrie reputaţia de “Ţară a Surâsului”.

3914_2012-03-29

Thailandezii sunt foarte ospitalieri și primesc turiștii cu brațele deschise. Nu este greu să te obișnuiești cu obiceiurile locale, însă trebuie să fii atent la anumite lucruri care ar putea părea ofensive pentru thailandezi.

Iată câteva reguli care trebuie respectate în Thailanda:

Vizitarea templelor se face cu respect. Este luată drept o ofensă intrarea în temple cu umerii și genunchii descoperiți. La fel și în muzee, restaurante, sau instituții.

Nu îndrepta cu picioarele spre lucruri sau oameni pentru că acest gest este extrem de ofensator. Picioarele sunt considerate o parte inferioară a corpului uman.

Când te afli în templu, picioarele să nu fie niciodată îndreptate către imaginea lui Buddha.

8297_2014-02-26Nu le pune mâna copiiilor în cap, chiar dacă o faci în semn de salut prietenos! Capul este considerat cea mai sacră parte a corpului uman și numai persoanele apropiate pot avea privilegiu de a mângâia un copil pe cap.

Nu fi foarte afectuos în public, nici măcar cu soțul sau soția! Gesturile de afecțiune în public sunt considerate nepoliticoase.

38902058_1.38123505_stdStai departe de droguri sau traficanți! Cei care sunt prinși încercând să transporte droguri din Thailanda primesc pedeapsa cu moartea sau închisoare pe viață!

Uită de jocurile de noroc! Aici jocurile de noroc sunt ilegale.

bunele-maniere-la-restaurantele-thailandeze-5-reguli-ca-sa-mananci-corect_size1Când iei cina într-un restaurant, nu chema chelnerul printr-un semn cu degetul ridicat. Este o insultă foarte mare aici. Ridică mâna, dar cu degetele îndreptate în jos.

Nu mânca alimente şi nu da obiectele mai departe cu mâna stângă. Mâna stângă este considerată a fi necurată în Thailanda.

shoe-parking-011Înainte să intri în locuința unui thailandez, nu uita să te descalți și să îți lași încălțămintea la ușă. Același lucru se întâmplă și în cazul saloanelor de frumusețe , de cosmetică etc.

Respectând aceste reguli, orice turist se va simți bine!

Thailanda este împărţită în cinci regiuni principale: cea de nord, nord-est, est, centrală şi de sud, divizate la rândul lor în 75+1 provincii. Diferită de celelalte din punct de vedere geografic, fiecare provincie are trăsături culturale, istorice şi naturale unice – de la vârfurile muntoase din nord, unde abundă viaţa sălbatică şi îşi găsesc adăpost triburile exotice, până la câmpiile din centru (“Bolul cu orez al Asiei”) sau platourile din nord-est ce se întind până la graniţa formată de fluviul Mekong cu Laosul vecin sau plajele fabuloase ale insulelor din sud, precum Phuket şi Samui.

sursa: tourismthailand.org


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii