Noutăți

Testele nucleare au arătat că berea și băuturile carbogazoase pot fi consumate chiar dacă sunt expuse la explozii radioactive. Cum este posibil?

Când o bombă nucleară este detonată distruge aproape orice vietate și construcție aflată în acea arie. Însă există și lucruri pe care o bombă nucleară nu le distruge… Între 1945 și 1960, americanii au efectuat în cadrul operațiunii Teapot, 14 teste nucleare în care au dorit să observe modul în care se comportă diferite alimente și băuturi expuse la un bombardament nuclear.

Sticlele de bere și dozele de băuturi carbogazoase au fost plasate la diferite distanțe de locul detonării. Cele mai apropiate se aflau la doar 322 de metri depărtare de locul detonării, în timp ce altele erau îngropate în baxuri la o adâncime de câțiva zeci de centimetri sub pământ. Deși berile și băuturile răcoritoare cele mai apropiate de explozii au devenit ușor radioactive, cercetătorii au stabilit că încă pot fi consumate de om. De asemenea, cele îngropate nu au avut niciun fel de probleme, ceea ce i-a făcut pe experți să afirme faptul că berea și băuturile carbogazoase ar putea fi cel mai sigur lichid de consumat în cazul unui război nuclear.

Bineînțeles, căutarea unei beri răcoritoare sau a unei băuturi carbogazoase nu ar trebui să fie prima noastră prioritate în cazul în care o bomba atomică cade în apropiere. O explozie nucleară generează un nor radioactiv, iar ieșirea în spațiu deschis ne-ar putea pune în pericol viața înainte de a descoperi prețioasa băutură. Totuși ar mai fi de menționat faptul că în ciuda faptului am supraviețui unui asemenea atac, consumul în exces de astfel de băuturi ne afectează la rândul lor sănătatea.

sursa: .sciencealert.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii