Noutăți

Terifianta boală ALZHEIMER va avea cât de curând o soluție. Interviu cu profesorul Michael Fossel. VIDEO

Continuăm prezentarea celor mai devastatoare boli ale secolului 21, cu ajutorul invitatului special, profesorul Michael Fossel. Bolile asociate cu îmbătrânirea reprezintă cel mai mare flagel peste tot pe glob deoarece, cu cât creşte speranţa medie de viaţă şi populaţia globului, cu atât mai numeroşi sunt pacienţii care suferă de aceste maladii, aproape peste tot în lume. Cele 4 grupe de maladii asociate cu îmbătrînirea sunt: Accidentul Vascular Cerebral (despre care am vorbit data trecută), Alzheimer (despre care vom vorbi în minutele următoare), Parkinson, şi Ateroscleroza.

Câteva filme artistice, bazate pe fapte reale, m-au determinat să înregistrez în seara zilei de 21 iunie 2017, un interviu de aproape 3 ore şi jumătate cu profesorul Michael Fossel. Michael Fossel a publicat articole despre îmbătrânire şi etică pentru “Revista Asociaţiei Americane Medicale” şi în revista numită “In Vivo”. Prima sa carte, intitulată “Inversarea Îmbătrânirii Umane” a fost publicată în 1996. Cartea a atras critici favorabile în presa scrisă, precum şi din partea celor de la Scientific American fiind ulterior reeditată în şase limbi.

Un manual academic enciclopedic numit “Celulele, Îmbătrînirea şi Maladiile Umane” a fost publicat în 2004 la Oxford University Press. Încă din primele zile în calitate de profesor la Universitatea Stanford, Michael Fossel a început să studieze îmbătrânirea dintr-o perspectivă medicală şi ştiinţifică punând accentul în special pe sindroame premature de îmbătrânire, cum ar fi progeria.

Începând cu anul 1996 a fost un promotor al terapiei telomerazei ca un potenţial tratament al bolilor legate de îmbătrânire, a tulburărilor şi sindroamelor cum ar fi progeria, boala Alzheimer, ateroscleroza, osteoporoza, cancerul, şi alte afecţiuni. Michael Fossel a descris cu mare atenţie terapia telomerazei ca fiind un potential tratament pentru aceste afecţiuni şi nu un “leac pentru limită de vârstă”. Terapia telomerazei ar putea fi un panaceu pentru afecţiuni medicale legate de îmbătrânire, care totodată ar putea extinde radical speranţa maximă de viaţă si de a reversa procesul de îmbătrânire la cei mai mulţi dintre noi. Mai exact, Fossel vede potenţialul terapiei telomerazei ca fiind punctul cel mai eficace şi unic de intervenţie într-o varietate de afecţiuni medicale legate de îmbătrânire.

Noua sa carte, Revoluţia Telomerazei, editată în 2015, oferă o explicaţie atentă a procesului de îmbătrânire, a bolilor legate de îmbătrânire, prezentând şi perspectivele de intervenţie, inclusiv studiile umane viitoare. Ştiinţa face progrese uimitoare şi cred că a sosit momentul să îi acordăm atenţie din ce în ce mai mult, nu doar ca fapt divers al unor noutăţi ce vă sunt prezentate într-o emisiune de ştiinţă, ci pentru că aceste informaţii ar putea avea un rol tot mai important în ceea ce priveşte ridicarea nivelului de calitate a vieţii pe baza cunoaşterii.

dementa

Parafrazându-l pe Bruce Lipton, “cunoaştere înseamnă putere” dar în lipsa aceastor cunoştinţe, chiar dacă aveţi un potenţial imens, el nu se va transforma într-o realitate dinamică care să vă ajute efectiv în viaţă. În data de 15 noiembrie 2016, profesorul Fossel a făcut următoarea declaraţie şocantă şi uimitoare pe blogul personal, citez: “Suntem acum la o distanţă în timp de numai doi ani până la rezolvarea unui tratament pentru boala Alzheimer. Evenimentele se conectează, subliniind o nouă înţelegere mult mai completă a bolii, iluminarea cauzei, sprijinind capacitatea noastră de a interveni, în condiţii de siguranţă şi în mod eficient. În cele din urmă, vom descoperi acea cale de a interveni în patologia de bază, evidenţiind potenţialul de a preveni si vindeca boala Alzheimer.

Vom include 12 voluntari umani, fiecare având boala Alzheimer în fază moderată. Studiul nostru va dura 6 luni. Ne aşteptăm să apară o îmbunătăţire cognitivă fără echivoc în această perioadă de şase luni. Suntem încrezători că nu doar încetinim boala, nu doar o oprim la faza la care a ajuns, ci chiar vom reversa declinul cognitiv la doisprezece pacienţi. Intenţionăm să demonstrăm capacitatea de a vindeca boala Alzheimer în mod clar şi credibil. Studiul de toxicitate va costa 1 milion de dolari; iar tratamentul pentru pacienţi va costa 2,5 milioane de dolari. Centrul nostru de cercetare are deja o jumătate de milion de dolari angajat la acest efort şi cel puţin un grup de investitori, cu un interes ferm în a veni alături de noi pentru testele umane. Suntem tot mai aproape de această reuşită. După 110 de ani, acum suntem pe cale de a vindeca Alzheimer.”

Cristian Mureșanu, TVR Cluj


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii