Noutăți

Teribilul avertisment făcut de Charles De Gaulle acum 55 de ani: “Credeţi că populaţia Franţei ar putea absorbi 10 milioane de musulmani care mâine vor fi 20 şi poimâine 40?”

 •  
 •  
 •  

Acesta este discursul susținut de Charles De Gaulle, fost prim ministru al Franței, spre sfârșitul războiului franco-algerian (1954-1962):

„E foarte bine că există francezi galbeni, negri sau tuciurii. Arată că Franţa e deschisă tuturor raselor şi că are o vocaţie universală. Dar, cu condiţia ca ei să rămână o mică minoritate. Dacă nu, Franţa nu va mai fi Franţa.

Suntem totuşi, înainte de toate un popor european de rasa albă, de cultura greco-latină şi de religie creştină. Să nu veniţi să povestiţi basme. Musulmanii? V-aţi dus să-i vedeţi? I-aţi privit cu turbanele şi djelada-urile lor? Vedeţi bine că nu sunt francezi. Cei care propovăduiesc integrarea au un creier de colibri, chiar dacă sunt foarte savanţi. Încercaţi să integraţi uleiul şi oţetul, agitaţi sticla şi după o vreme se vor separa din nou. Arabii sunt arabi, francezii-francezi.

Credeţi că populaţia Franţei ar putea absorbi 10 milioane de musulmani care mâine vor fi 20 şi poimâine 40? Daca noi facem integrarea (Franţa cu Algeria), dacă toţi arabii şi berberii din Algeria vor fi consideraţi francezi, cum îi vom împiedica noi să nu vină în Franţa continentală când nivelul vieţii e mult mai elevat? Satul în care m-am născut eu nu se va mai chema Colombey-două biserici ci Colombey două moschei”.

Acest avertisment nu a fost luat în seamă de neomarxiștii și așa zișii progresiști care conduc Franța, iar consecințele sunt dezastruoase: sudul țării este ASTĂZI majoritar musulman în multe orașe, Parisul este parțial sub ocupație musulmană, iar milioanele de musulmani care au venit aici NU s-au integrat și nici nu doresc să o facă. Ei luptă deja pe față pentru o Franță musulmană și au toate șansele să își atingă visul în cel mult două generații.

Văzând ce se petrece în Franța – atentate, rugăciuni musulmane care blochează străzile orașelor, radicalizare, conflict, teamă, insecuritate – trebuie cu atât mai mult să fim măcar noi vigilenți, cei din centrul și estul Europei, și să nu permitem ca valul islamic să ajungă și aici. Pentru că, deja, discuția nu se mai poartă în legătură cu toleranța, ci cu supraviețiurea unei culturi, cea europeană, în mod cert superioară celei islamice!

Adrian Albu

Citește și articolul: Începe războiul religios în Franța? 100 de francezi au încercat să oprească rugăciunile făcute de musulmani pe stradă… VIDEO


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

9 Comments on Teribilul avertisment făcut de Charles De Gaulle acum 55 de ani: “Credeţi că populaţia Franţei ar putea absorbi 10 milioane de musulmani care mâine vor fi 20 şi poimâine 40?”

 1. Culturi superioare? Am mai auzit pe undeva cuvantul asta, parca prin Germania, incepea anii ’30. Autoarea se documenteaza pe youtube sau de pe site-uri ciudate si scrie aceasta ineptie de articol cu tenta evident xenofoba? Europa ca si celellate continente sunt ale oamenilor indiferent de religie, culoare, nu a unei populatii. Populatiile vin si pleaca, culturile, ideile politice dispar sau se schimba.

 2. Nu ai Intel’s absolute mimic din ce a spus acest General.

  • God, ai pomenit mai sus de cultura, nu? Eu din ce am invatat de mic, cultura include muzica, pictura, literatura etc. Atentate, taierea gatului, violuri, din ce cultura apartin??? Injosirea femeii din ce cultura face parte??? A fi rasist e grotesc dar aici avem de a face cu o populatie ce vine cu declaratia clara: Copiii vostri se vor inchina lui Allah sau vor muri!

  • Pt. mine este mai mult decât evident că ai creierul precum a spus de Gaulle în citatul de mai sus :
   1)E vorba de culturi DIFERITE(antagonice) nu SUPERIOARE. Şi dacă ai fi avut o cultură reală ai fi ştiut că, cu multe sute de ani înaintea Germaniei din anii ’30 ai secolului trecut, au fost o mulţime de personalităţi/state(civilizate!) care au afirmat repetat cu dispreţ superioritatea culturii lor faţă cele barbare. Aici, ca şi în multe altele ce i se atribuie greşit, Hitler a fost doar un biet plagiator…
   2)Dacă “Europa ca si celelate continente sunt ale oamenilor indiferent de religie, culoare, nu a unei populatii” atunci particularizând postulatul tău marxist, ne vei oferi puterea exemplului personal şi casa ta e şi casa mea, şi bunurile tale sunt şi ale mele, şi pământurile tale sunt şi ale mele. Scrie-mi unde locuieşti că vin să-ţi pun în aplicare “principiile”. Cu încă doi prieteni rromi. Sper că în mărinimia ta avem şi noi loc la tine în casă, chiar dacă sunt convins că deja ai adăpostit la aici şi o familie de “migranţi” din Irak sau Pakistan. Sper să nu avem surprize sau doamen fereşte să te manifeşti xenofobic spunându-mi că nu împarţi cu nimeni casa, roadele muncii tale şi ale familiei care sunt, precum susţii ale tuturor indiferent de religie, culoare, ori că nu vrei să renunţi la obiceiurile tale cotidiene care oricum “dispar sau se schimbă” ….
   3)Între timp caută un partid neomarxist în care garantat vei fi primit cu barţele deschise, ai şanse mari să faci carieră “umanistă” ….

 3. STIU FRANCEZII SA ORGANIZEZE DIN NOU NOAPTEA SFANTULUI BARTOLOMEU DACA SITUATIA O VA CERE.

 4. Si totusi drumul este implacabil….ma intreb insa ce cautau francezii in algeria????

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii