AIM radionica curs online

Noutăți

Terasa Unkai – locul magic situat deasupra norilor

Situată pe insula japoneză Hokkaido, terasa Unkai face parte din complexul turistic Tomamu Resort și este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru japonezii din clasa medie. Terasa construită pe un vârf de munte este adesea deasupra norilor, oferind turiştilor un peisaj impresionant.

“Unkai”înseamnă în traducere „marea de nori”, iar pentru a sta pe terasă fiecare turist trebuie să scoată din buzunar 20 de dolari. Izvoarele naturale termale din zonă şi diferenţele de temperatură din timpul celor câteva ore când noaptea se transformă în zi, determină formarea unei pături albe imaculate de nori, deasupra regiunii muntoase.

Puţini oameni au avut şansa să vadă de sus efectul mirific, asta până când a fost amenajat un sistem cu telegondolă care îi urcă pe turişti sus în munţi, până la Terasa Unkai, deasupra mării de nori, de unde pot privi răsăritul, pot face poze celor doi munţi care străpung marea albă, Hidaka şi Tokachi, şi pot să se bucure de o ceaşcă de cafea sau un bol de supă.

În prezent terasa este deschisă doar în timpul lunilor de vară, până la sfârșitul lunii septembrie, dar chiar și în timpul acestui sezon scurt, „marea de nori” poate fi observată doar în aproximativ 40% din timp. În zilele înnorate întregul loc pitoresc este cuprins de ceață groasă, ceea ce face ca vizibilitatea să fie extrem de scăzută.

unkai5 unkai4 unkai3 unkai2 unkai1

sursa: odditycentral.com

sursa: ana-cooljapan.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii