Noutăți

Terapia de șoc în educație și dezvoltarea României

 •  
 •  
 •  

Cu toate că românilor li s-au furat resursele și o parte din pământ, cu toate că am rămas fără industrie și avem multe datorii externe, România nu este încă învinsă. Românii mai au ceva: inteligența creativă, geniul științific. Iar aceste două lucruri pot să fie baza unei dezvoltări accelerate a țării.

Pentru asta, însă, este nevoie să se schimbe perspectiva asupra învățământului. Chiar dacă elevii români obțin nenumărate medalii la olimpiadele internaționale, chiar dacă inventatorii noștri fac performanță în competițiile internaționale de inventică, aceste lucruri nu sunt atât rezultatul unui învățământ performant, cât vocației unor profesori dedicați, care fac diferența în sistemul de educație românesc.

Prin urmare, e nevoie să trecem la o Terapie de Șoc în învățământ, în sensul de a face din învățământul românesc unul creativ, mai ales pe secțiunea tehnică unde se pot elabora și implementa cursuri speciale de inventivitate și creație tehnică, care să ofere cadrul necesar formării viitorilor inventatori.

Într-o emisiune de acum un an, în care l-am avut invitat pe profesorul Florin Colceag, vorbeam despre faptul că inventatorii români au în sertare invenții de interes global care ar aduce României, dacă ar fi exploatate în interesul național, zeci sau sute de miliarde de euro.

În emisiunea de astăzi, vă invit să descoperiți ce înseamnă terapia de șoc în educație, ca și o serie de alte lucruri inedite despre invenții și inventatorii români, mulțumită invitatului nostru – Conf. univ. dr. ing. Alexandru Stănilă, inventator, profesor de creație tehnică la două universități din România.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii poate fi urmărită, la Nașul Tv, în fiecare duminică de la ora 19:00 și în reluare miercurea, de la ora 12:30, și sâmbăta, de la ora 19:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/channel/UCJCPVMFxBFQYZw99RaNm_kg/videos


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Terapia de șoc în educație și dezvoltarea României

 1. Realizez ca ce voi scrie poate fi inutil ,dar situatia cu inventiile este mult mai complexa decat s-a spus.Si eu sunt pasionat de stiinta ,totusi in timp mi-am format un punct de vedere de tip noninvaziv ,il voi explica.
  Intai pentru implementarea unei inventii este necesara o restructurare sociala pentru a nu pierde nici o categorie de oameni din inventia respectiva…vezi exemplul daca dispare gunoiul dispare obiectul muncii gunoierului.Pentru ca restructurarile acestea sa se faca lin ,este necesara o organizare sociala foarte buna ,aproape utopica ,de tipul unui stup de albine.Nici intr-un caz nu se poate realiza in cadrul actualei mentalitati respectiv structuri duhovnicesti la nivel de populatie/societate.Trebuie inlocuit principiul concurentei intre rechini cu cel al colaborarii ,al ajutorului interuman ,care este profund crestinesc.
  In fine ,apoi trebuie sa ne gandim spre ce tip de societate ne indreptam ,una tehnica ,draconica ,sau una duhovniceasca.Se pare ca pe planeta au mai disparut astfel de civilizatii tehnice/razboinica ori pacatoase/neduhovnicesti ,deci indiferent de pasiunea mea pentru stiinta ,practic ma cam dezic de acest prim model.Casele ecologice ,imitand modele ale locuintelor unor animale ,sau de tip bordei ,dar gandite bine ,sunt un lucru bun.Daca se merge pe intelegerea profunda si apoi pe imitarea constienta ,bine intemeiata a naturii ,ar fi o cale foarte buna.Dar repet ,totul trebuie pornit de la invatamant ,inclusiv la nivelul celor care conduc omenirea.Daca ei vor continua sa mearga pe calea viciului moral ,Cineva ii va matura in cele din urma.O societate duhovniceasca si bine educata s-ar adapta urgent la iventiile de tip noninvaziv ,si viata pe Pamant s-ar schimba.Acest lucru nu imi pare deloc o utopie ,cativa pasi in directia respectiva ,usor,usor ,fara a persecuta ori jigni pe nimeni ,ar putea avea in cele din urma sustinerea unei mari mase din cadrul societatii actuale.
  Dar orice fel de inventie care ar limita sanatatea morala /fizica ori ingradi libertatea de actiune a oamenilor ,ducand in timp la o dependenta de o tehnica pur si simplu malefica ,cum tot auzim azi ca se preconizeaza ,nu va duce decat undeva unde va fi foarte cald :(( …
  Avand in vedere faptul ca orice lucru temeinic se invata lin ,in pasi mici si masurati ,primul lucru ce trebuie definit este structura optima spre care se tinde ,adica Natura curata pe care a creat-o Dumnezeu ,si apoi masurile duhovnicesti ,respectiv tehnice prin care treptat treptat ajungem la optim.
  Acest lucru necesita o pregatire sistematica din partea tuturor cadrelor didactice ,care ar trebui sa predea nu numai inventica ,dar si morala stiintei ,tot ce tine de ecologie ,si intreg invatamantul ar trebui binecuvantat in mod oficial de Biserica ,si anume de ierarhia duhovniceasca ,practicanta ,necorupta.
  Dar totul trebuie rezolvat cu cea mai mare delicatete ,fara a vexa pe nimeni ,deoarece inertia in cadrul tuturor structurilor de conducere lumesti este foarte mare ,si orgoliul nostru al tuturor ,de asemenea…

  Doamne ajuta!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii