Noutăți

Terapia cu OZON…

  •  
  •  
  •  

Interviu cu Dr. RĂZVAN VINTILESCU – medic specializat în ozonoterapie: “Terapia cu ozon este o metodă 100% naturală, care creşte calitatea vieţii”

– Ozonoterapia este o ramură a medicinei com­­plementare mai puţin cunoscută, dar care dă rezultate surprinzătoare în multe probleme de să­nătate… Ce efecte are ozonul asupra organis­mului uman?

– Imaginaţi-vă un autoturism ultraperformant, care e alimentat cu benzină de proastă calitate. Deşi motorul e bun, deşi confortul e excepţional, el nu va funcţiona bine, nu va dezvolta puterea necesară şi va avea un consum mult mai mare! Corpul ome­nesc funcţionează cu oxigen, aşa cum o maşină mer­ge cu benzină. Când trăim într-o atmosferă poluată, săracă în oxigen, când consumăm alimente de proastă calitate, suntem exact în situaţia auto­mo­­bilului despre care vorbeam. Dumnezeu a creat omul dependent 100% de oxigen! Dar dacă intro­duci oxigen direct în sistemul circulator, mori! La fel, dacă inhalezi oxigen mai mult decât pot plă­mânii să proceseze, tot mori. Ozonul este singura formulă de oxigen solubilă în sânge! Aşadar, e şi singura metodă prin care se poate îmbogăţi canti­tatea de oxigen ne­cesară corpului. Ast­fel, pro­cesele de refa­ce­re naturală a organis­mului vor fi mult mai rapide, având practic combusti­bilul necesar! Tera­pia cu ozon îşi pro­pune, în limitele stu­diilor şi cer­ce­tărilor ca­re stau la baza ei ştiin­ţifică, să crească calita­tea vieţii pacienţi­lor. Este vorba despre o me­­todă complementară de tratament (nu alternativă!), care nu are efecte se­cundare şi este 100% naturală!

– Practic, în ce constă ozonoterapia?

– Cea mai eficientă metodă de terapie cu ozon este autohemoterapia majoră. Într-un kit special, se recoltează 100-150 mililitri de sânge. Apoi, în recipientul respectiv se introduce o cantitate egală de ozon (concentraţia folosită se stabileşte în func­ţie de patologia pacientului şi de scopul terapiei). Pacientul poate observa singur cum sângele i se oxigenează: imediat ce intră în contact cu ozonul, sângele se deschide la culoare! Kitul se întoarce şi se agaţă de un stativ de perfuzii, iar sângele ozonat intră în corp pe aceeaşi cale pe care a fost recoltat. Practic, vorbim de o singură înţe­pătură (la recolta­rea venoasă), iar toată proce­dura durează aproxi­mativ 30 de minute. Pe lângă autohemoterapia majoră, o altă metodă de adminis­trare sistemică a ozonului e reprezentată de insufla­ţiile rectale. In­troducerea de ozon ano-rectal, cu o canulă subţire, e urmată de absorbţia sa prin plexu­rile venoase din colonul descendent. O altă exce­lentă metodă de ad­ministrare locală este in­filtraţia cu ozon intramus­culară, intraarticulară sau periar­ticulară. Aceste infiltraţii se folosesc pentru a rela­xa o anumită gru­pă de muşchi sau pentru a obţine un efect puter­nic antiinflamator pe o arti­culaţie (umăr, ge­nunchi). Mai există şi infiltraţii subcu­tanate, rea­lizate în plan superficial.

Citește continuarea aici: Formula As


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii