Noutăți

Teoria romanizării și falsificarea istoriei

Conflictul dintre cele două viziuni asupra istoriei noastre antice – cea care spune că geto-dacii au fost romanizați și că limba noastră este născută din latină și cea care spune că geto-dacii nu au fost romanizați și că limba noastră este cel mult o verișoară a latinei – s-a acutizat.

Ceea ce până mai ieri părea de neatins, astăzi se clatină din temelii. Dogma oficială va mai rezista o vreme dar va deveni din ce în ce mai fragilă și, în final, se va prăbuși împreună cu carierele unora dintre apologeții romanizării cu orice preț.

Pentru cine este nociva originea traco daca a limbii romanaNu venim din latina copertaÎn acest context, apariția cărților “Pentru cine este nocivă originea traco-dacă a limbii române?” (Iulia Brânză Mihăileanu) și “Nu venim din latină” (Carme J. Huertas – traducerea Mihaela Alda) – publicate de Editura Geto-Dacii – reprezintă o lovitură în structura de rezistență a artificialei construcții care se numește Romanizarea. Împreună cu “Dicționarul etimologic allimbii române, bazat pe studii de indo-europenistică” (Mihai Vinereanu) aceste cărți prezintă un nou tablou asupra originii limbii române, ca urmașă a limbii geto-dacilor. Cărțile pot fi achiziționate de aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

Odată cu destructurarea falsului romanizării, care le-a răpit românilor adevărul despre originea lor pentru mai bine de 150 de ani, se deschide un nou drum pentru acest popor încercat. Un drum pe care sper să pornim cât mai mulți, cu încredere.

Despre toate acestea, dar și despre alte lucruri interesante, am vorbit în acest episod al emisiunii Adevăruri Tulburătoare, de la Nașul Tv, împreună cu prof. dr. Mihai Popescu.

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi vizionată pe Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 22:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Ilustrație cap de articol: Gabriel Tora


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Teoria romanizării și falsificarea istoriei

  1. Domnule Roxin,am citit nu demult un articol in care era vorba despre un rus care in urma unui accident isi reaminteste peste o suta de limbi pe care le-a vorbit in vietile anterioare : limbi uralice,sanscrita,ebraica etc.Se pare ca e studiat la universitatile filologice din Moscova.Poate stie si daca.Cred ca aveti anvergura si conexiunile pentru a-l cauta ,sa-i puneti intrebari,poate avem noroc sa auzim limba daca,ar fi foarte frumos pentru noi toti.

  2. Cine are mintea deschisă şi urechile nebătucite cu vată aude limba geto-dacă în toată ziua: o vorbesc românii.
    Mai ales ţăranii.
    A evoluat puţin, dar orice limbă evoluează în decursul mileniilor.

  3. Dacă limba română s-ar fi format din dacă și latină cum ne explicăm faptul că aceeași limbă se vorbește și în regiunile locuite de dacii liberi.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii