Noutăți

Tensiuni între SUA și Turcia, după ce forțele turce de securitate au bătut protestari în chiar… capitala SUA. VIDEO!!!

  •  
  •  
  •  

Adevărul.ro: Noi tensiuni diplomatice între Washington şi Ankara după ce o serie de înregistrări arată cum forţele de securitate ale preşedintelui turc atacă cu violenţă un grup de protestatari adunaţi faţa ambasadei Turciei la Washington. Departamentul de Stat l-a catalogat ca „un atac intolerabil la adresa libertăţii de exprimare”.

Incidentul a survenit după întâlnirea dintre cei doi preşedinţi, în care Donald Trump l-a lăudat pe Erdogan drept un aliat de încredere în lupta împotriva extremismului islamic, fără însă a menţiona tendinţele autocratice ale acestuia şi numeroasele încălcări ale drepturilor omului ale autorităţilor de la Ankara.

Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, inclusiv un ofiţer de poliţie, iar autorităţile americane au deschis o anchetă pentru identificarea atacatorilor. Ancheta se concentrează asupra a doi membri din personalul de securitate al preşedintelui turc ce au atacat ofiţeri americani însărcinaţi cu securitatea delegaţiei turce. Aceştia au fost iniţial reţinuţi de forţele de ordine, dar au fost eliberaţi ulterior când s-a stabilit că beneficiază de imunitate diplomatică.

În orice caz, până când aceste imagini au devenit publice şi iritarea autorităţilor americane a crescut, delegaţia turcă părăsise teritoriul american.

Ambasadorul turc la Washington, Serdar Kilic, a fost chemat pentru explicaţii de oficiali ai Departamentului de Stat. „Comunicăm îngrijorarea noastră autorităţilor turce în termenii cei mai duri posibili”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentul de Stat, Heather Nauert.

Citeste mai mult: adev.ro/oq87e5


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii