Noutăți

Tensiunea crește – Donald Trump: “Sunt pregătit să foloseasc arme nucleare împotriva Coreei de Nord!”

 •  
 •  
 •  

Adevarul.ro: Preşedintele american Donald Trump l-a asigurat, luni, pe premierul japonez Shinzo Abe de disponibilitatea Statelor Unite de a recurge la armele nucleare împotriva Coreei de Nord, dacă va fi necesar, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Cu câteva ore mai devreme, Statele Unite au avertizat Coreea de Nord că ar putea declanşa “un răspuns militar masiv” dacă aceasta din urmă le va ameninţa teritoriul sau pe cel al aliaţilor lor.   Avertismentul a fost formulat de ministrul apărării american Jim Mattis în finalul unei reuniuni de urgenţă convocată de Donald Trump cu consilierii săi în domeniul securităţii naţionale.

Fostul şef al serviciilor de informaţii israeliene, Amos Yadlin, a declarat duminică, după ultimul test nuclear al Phenianului, că Washingtonul ar trebui să atace preventiv Coreea de Nord dacă are capacitatea de a o face, informează EFE, preluată de agerpres.ro. În declaraţii făcute la postul de radio israelian 103FM, Yadlin a apreciat că, deşi Coreea de Nord are capacităţi nucleare, el se îndoieşte că Phenianul este pregătit să lanseze un atac, la fel cum şi-a exprimat îndoiala şi în legătură cu faptul că SUA au inteligenţa necesară pentru a realiza o operaţiune militară într-o manieră sigură.

Yadlin a adăugat că situaţia cu Coreea de Nord se complică şi mai mult deoarece ţintele cele mai probabile ale unui contraatac ar fi Coreea de Sud şi Japonia. Fostul şef al spionajului militar israelian, care a fost şi ataşat militar la Washington, consideră că este posibil ca nici SUA să nu fie sigure că au capacitatea de a ataca în aceste momente şi că o operaţiune militară împotriva Coreii de Nord este foarte complicată şi riscantă.

Citeste mai mult: adev.ro/ovqrn8


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Tensiunea crește – Donald Trump: “Sunt pregătit să foloseasc arme nucleare împotriva Coreei de Nord!”

 1. cetățeanul tulburat // 4 septembrie 2017 at 17:07 // Răspunde

  Nu se va întâmpla nimic, au fost începute războaie din nimic…
  Kim trage în sud și în Japonia înainte ca americanii să poată să facă ceva…Doar contre și atât.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii