Noutăți

Templul Kailasa – edificiu misterios realizat cu o tehnologie necunoscută… (Foto-Video)

  •  
  •  
  •  

Templul Kailasa, din India, este vizibil din atmosferă și apare pe Google Earth în formă de „X”, rămânând o emblemă a edificiilor create cu o tehnologie necunoscută și care rămâne greu de explicat din perspectiva modalităților tehnice ale timpului în care a fost edificat.

Practic, templu sfidează arheologia, știința, istorie și dăinuie sculptat în stâncă într-o manieră uluitoare, notează lonelyplanet.com.

Templul Kailasa nu este doar o minune din perspectivă estetică, ci și cel mai reprezentativ din cele 34 de temple care alcătuiesc complexul Ellora, din India.

Toate așezămintele au fost sculptate unul lângă altul, pe doi kilometri dintr-un zid de bazalt al Munților Sahyadari.

Templul Kailasa este al 16-lea astfel de monument și uimește prin lucrările și ornamentele executate aici manual în secolul al VIII-lea î.Hr., la ordinul regelui Krishna I.

La prima vedere, templul pare dedicat zeului Shiva, dar, la o privire mai atentă, zeitățile înfățișate, stâlpii de susținere, animalele reprezentate, precum și codurile și simbolurile prezente la tot pasul au rămas un mister și trimit cu gândul la un trecut despre care nu se știe nimic, notează mysteryofindia.com.

Potrivit istoricilor, templul ar fi fost edificat în 18 ani, dar cercetările arheologice și măsurătorile concrete au dat un rezultat care stupefiază: realizarea templului ar fi însemnat cioplirea a 400.000 de tone de rocă, ceea ce ar fi luat muncitorilor nu ani, ci secole.

De exemplu, un singur stâlp de susținere de 30 de metri, așa cum pot fi văzuți mai mulți la templu, ar fi necesitat ani de lucru, iar faptul că roci de o asemenea dimensiune au fost deplasate pentru a poziționa stâlpii în exterior lasă specialiștii fără explicație.

O astfel de lucrare este fără precedent, totodată, prin masivele excavații verticale, Templul Kailasa fiind singurul din lume realizat din vârf spre bază, o adevărată superstructură, așa cum o numește britannica.com.

Maniera unică de execuție s-a păstrat și în cazul ornamentelor, sculptate din aceeași piatră ca și templul.

O arcadă enormă străjuiește curtea monumentului, iar ansamblul este atât de impresionant și de magnific, încât, cu toate calculele, nu ar fi fost posibilă construcția în mai puțin două decenii, așa cum este consemnată.

Mai exact, dacă se consideră că oamenii ar fi lucrat 12 ore pe zi timp de 18 ani, fără oprire, ar fi trebuit să disloce circa 22.222 de tone de rocă pe an, 60 de tone pe zi, cinci tone pe oră.

Cea mai simplă estimare demonstrează astfel, prin claritatea matematicii, faptul că așa ceva nu ar fi fost posibil nici cu tehnologia mileniului trei.

O altă întâmplare uluitoare relatată în documente din Evul Mediu este încercarea din 1682 de a se distruge acest monument, la ordin regal. 1.000 de lucrători au încercat timp de trei ani să pună templul la pământ, dar nu au reușit decât să desfigureze câteva statui.

Roxana Istudor


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii