Noutăți

Temperamentul dictat de clipa nașterii?

  •  
  •  
  •  

Clipa irepetabila in care fiecare dintre noi a venit pe lume este privita dintr-o infinitate de unghiuri.

Psihologii si biometeorologii si-au dat mâna pentru a ne spune ca lumina soarelui, conditiile meteorologice sau presiunea atmosferica ne influenteaza anumiti neurotransmitatori chiar din primele clipe de viata.

Astfel, se considera ca persoanele nascute in zilele reci si intunecate de iarna sunt predispuse depresiilor si, in general, prezinta un risc mai mare de imbolnavire.

Totusi, cei nascuti iarna sunt rezistenti la frig, dar in perioadele de tranzitie de la un anotimp la altul au probleme cu umiditatea excesiva, dar si cu temperaturile prea mari din timpul verii.

Sunt predispusi la boli de piele si la infectii virale, iar oasele si articulatiile sunt punctul lor slab. Le sunt benefice cromoterapia si acupunctura. De asemenea, kinetoterapia este recomandata persoanelor in vârsta care au probleme de mobilitate.

Persoanele care se nasc primavara au in general un temperament sangvin, sunt mai emotive, dar si impulsive si dinamice. Sunt predispuse la afectiuni ale sistemului nervos si ale sistemului digestiv, pot avea probleme cu tensiunea si migrene in momente neasteptate.

Pentru acestia cele mai potrivite terapii complementare sunt acupunctura, meloterapia sau aromaterapia.

Cei nascuti vara au organismul robust si sunt mai rezistenti. Lumina si soarele verii ajuta sistemul imunitar. Totusi temperaturile ridicate ii pot afecta pe cei care se nasc in perioadele caniculare.

Persoanele nascute vara se bucura de o sanatate buna, dar pot avea probleme cu stomacul, cu inima sau cu sistemul nervos. Majoritatea celor nascuti vara au un temperament coleric. Au nevoie de sport si de reflexoterapie.

De asemenea, sunt recomandate cure cu ape minerale si cu extracte din plante medicinale.

Studiile au demonstrat ca persoanele nascute toamna sunt cele mai robuste si se adapteaza cel mai usor schimbarilor care le-ar putea provoca probleme de sanatate.

Din punct de vedere psihologic au un temperament flegmatic, sunt echilibrate, modeste si active. Sunt predispusi la afectiuni renale si ale organelor sexuale.

Le sunt favorabile tratamentele apiterapiei, cu miere, polen sau propolis. Beneficiaza, de asemenea, de efectul plantelor aromatice si de baile termale.

Asadar, studiile biometeorologilor demonstreaza ca influenta factorilor climatici asupra noastra este o certitudine. (ECATERINA BATRANEANU)

Sursa: MAGAZIN


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii