AIM radionica curs online

Noutăți

Telefoanele mobile inteligente nu numai că pot exploda, dar emit și gaze toxice extrem de periculoase pentru sănătate. Ce spun experții

Gaze extrem de periculoase sunt produse de bateriile de litiu-ion pe care zeci de milioane de dispozitive mobile precum ar fi smartphone-urile și tabletele le utilizează. Cercetarea a identificat mai mult de 100 de gaze toxice eliberate de aceste baterii, inclusiv monoxidul de carbon.

Gazele emanate pot provoca iritații puternice la nivelul pielii, ochilor și a căilor nazale, dar dăunează și mediului înconjurător. Cercetătorii de la Institutul de Apărare NBC și Universitatea Tsinghua din China susțin că mulți oameni nu sunt conștienți de pericolele pe care le prezintă supraîncălzirea bateriei sau explodarea acesteia.

“În zilele noastre, bateriile litiu-ion sunt promovate activ de mai multe guverne din întreaga lume, ca o soluție de energie viabilă pentru a alimenta totul, de la vehicule electrice și până la dispozitive mobile. Bateria litiu-ion este folosită de milioane de familii, deci este imperativ ca publicul larg să înțeleagă riscurile din spatele acestei surse de energie”, a explicat Dr. Jie Soare, autorul principal al cercetării și profesor la Institutul de Apărare NBC.

De-a lungul timpului mai mulți producători și-au avertizat clienții cu privire la faptul că anumite produse ale lor pot exploda din cauza acestor baterii. Însă producătorii nu prezintă publicului și pericolele pe care le reprezintă emisiile de gaze toxice ale dispozitivelor moderne, lucru care face ca aceste amenințări asupra sănătății populației să fie foarte puțin cunoscute.

Potrivit Dr. Sun o baterie complet încărcată va elibera gaze toxice mai mult decât o baterie cu un procent de doar 50%, spre exemplu. Cercetătorii încearcă acum să dezvolte tehnici de îmbunătățire a bateriilor litiu-ion, astfel încă acestea să poată alimenta dispozitivele în condiții de siguranță.

sursa: sciencedaily.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Telefoanele mobile inteligente nu numai că pot exploda, dar emit și gaze toxice extrem de periculoase pentru sănătate. Ce spun experții

  1. Cu cat mai putini cu atât mai bine !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii