Noutăți

TEHNOLOGIILE MILITARE ALE VIITORULUI – testate, recent, de către pușcașii marini americani. GALERIE FOTO

În această lună, la Camp Pendleton, în sudul Californiei, a avut loc o serie de exerciții militare si simulări la care au luat parte aproximativ 180 de pușcași marini. Runda de testări, exerciții și simulări (numită U5G sau Urban 5th Generation Marine Exploration and Experimentation 2018) nu s-a remarcat, însă, prin numărul de militari implicați, ci prin tehnologiile și dispozitivele de avangardă care au fost testate.

În cele 10 zile de simulări au fost puse la încercare o mulțime de sisteme de luptă și echipamente ultramoderne de uz militar, printre care vehicule autonome, dispozitive anti-dronă, echipamente de protecție individuală, mijloace de comunicație etc.

vehicul

atac 2

vehicul autonom

Au fost testate nu mai puțin de 79 de tehnologii, realizate de către companii private din domeniul tehnicii de luptă, printre care un sistem de „vedere prin ziduri” și o microdronă. DroneKiller este un dispozitiv care folosește undele radio, pentru atacarea dronelor și deteriorarea sistemelor de control ale acestora.

SkyWall 100 este un dispozitiv destinat capturării dronelor, cu o rază de acțiune de circa 120 de metri. Cu ajutorul său, dronele inamice pot fi aduse la sol nevătămate, pentru o ulterioară examinare. Sistemul de capturare a dronelor presupune utilizarea unui proiectil, a unei plase de prindere și a unei miniparașute – pentru aterizarea în bune condiții a dronei capturate. Au mai fost supuse testării o platformă de recunoaștere și comunicare, un sistem de vedere pe timp de noapte, un vehicul tactic dotat cu motor electric, o cască ce oferă un înalt nivel de protecție.

KILSWITCH  este un sistem  prin care un simplu telefon inteligent poate fi transformat într-un centru de comandă și control, oferindu-i utilizatorului datele disponibile într-o rețea, imagini și alte informații necesare pentru o bună cunoaștere a situației din teatrul de operațiuni. De asemenea, au fost testate vehicule terestre autonome echipate pentru a oferi susținere trupelor, pe câmpul de luptă.

vehicul 3

atac

vehicul 2

casca 2

vedere nocturna

casca

tehnologie

comunicatii

night vision

display

exercitiu

drona

anti-drona

Sursa: dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii