Noutăți

Tehnologia surprinzătoare care ar putea face condusul mai sigur

Șoferii sunt foarte stresaţi în momentul în care trebuie să depăşească un TIR, mai ales dacă drumul este îngust iar vizibilitatea minimă. Cei de la Samsung ne promit că aceste probleme vor deveni istorie, printr-o tehnologie ce utilizează ecranele LSD și camerele video. Sistemul este destul de simplu şi include o cameră mică wireless, amplasată în faţa camionului, conectată la ecranul din spatele TIR-ului. Astfel, orice șofer ce se va afla în spatele unor astfel de vehicule va putea vedea în timp real ce se întămplă în față sa și când este cel mai optim pentru efectuarea depășirii.

semi-trailer-display-video-screen-live-feed-safety-truck-samsung-2

Ideea unui astfel de sistem vine ca urmare a numărului ridicat de accidente de pe străzi, un exemplu negativ fiind Argentina, unde din cauza șoselelor și a lipsei de atenție la condus, o persoană moare la fiecare oră, iar majoritatea problemelor sunt provocate de camioanele ce nu pot fi depăşite în siguranţă.

Deși suntem conștienți că cei de la Samsung au ca scop principal publicitatea și intrarea pe o piață nouă, tehnologia video integrată pe camioane e posibil să salveze vieţi.

 

sursa: http://www.boredpanda.com/semi-trailer-display-video-screen-live-feed-safety-truck-samsung/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Tehnologia surprinzătoare care ar putea face condusul mai sigur

  1. Urmatoarea imagine pe care o veti publica va fi aceea cu doua Logane infipte ,,la mustata” in prelata.Astia-s in stare de orice!Depasesc pe unde au loc!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii