Noutăți

Ţările care au cumpărat cele mai mari cantităţi de aur pentru a-şi spori rezervele

Potrivit datelor World Gold Council privind achiziţiile efectuate de băncile centrale şi alte instituţii, cumpărările nete ale băncilor centrale au totalizat 145,5 tone în primul trimestru, cea mai mare cantitate din 2013 (179,1 t), 9 bănci centrale adăugând mai mult de o tonă la rezervele lor în primul trimestru.

Factorii care au determinat băncile centrale să sporească rezervele internaţionale de aur sunt, potrivit analizei World Gold Council, incertitudinea economică provocată de tensiunile comerciale, creşterea lentă şi o rată scăzută a dobânzii.

Potrivit statisticii, pe primul loc în topul achiziţiilor băncilor centrale se numără Rusia, care a adăugat rezervei sale încă 55,3 tone în primul trimestru, ajungând la o cantitate totală de 2.168,3 t (19% din totalul rezervelor).

Rusia a cumpărat 274,3 tone în 2018 – cel de-al patrulea an consecutiv de creştere de + 200 de tone – reducând în mod drastic exploataţiile sale de trezorerie din SUA, ca parte a procesului de “dolarizare”.

La scurt timp după încheierea trimestrului I, Serghei Şvetsov, şeful adjunct al Băncii Centrale, a declarat că este necesar să “crească şi mai mult rezervele de valută şi aur” în faţa “riscurilor de sancţionare persistente”.

China a înregistrat achiziţii nete de 33 de tone în primul trimestru, după ce a început să cumpere aur din nou după o pauză de 25 de luni. Achiziţiile nete lunare efectuate de PBOC au avut o medie de 11 tone în ultimele patru luni. Rezervele totale de aur se ridică acum la 1.885,5 tone.

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii