Cunoaste lumea

Noutăți

Țara în care aproape niciun tânăr sub 25 de ani nu mai crede în Dumnezeu

 •  
 •  
 •  

Potrivit unui sondaj realizat în Islanda de către un ONG local, niciun tânăr cu vârsta mai mică de 25 de ani nu mai crede în existența lui Dumnezeu sau în facerea lumii relatată în Biblie. Cei chestionați de către sondajul comandat de Asociația Umanistă de la Reykjavík, au avut de răspuns la întrebarea: ”Cum a apărut Universul?”. Mai mult, chestionarul oferea și variantele de răspuns acceptate: „printr-o explozie – Big Bang” , „Dumnezeu a creat Universul” sau „Nu știu” și „Nu răspund”.

Ei bine, 93,9% dintre respondenți au declarat faptul că acesta a apărut în urma unei explozii, Big Bang, în timp ce 6 % au declarat fie că nu știu, fie că nu vor să participe.

Potrivit revistei The Island Magazine, tot sondajul a mai arătat faptul că din ce în ce mai mulți tineri se declară atei în Islanda, față de persoanele mature: „80,6 % din cei cu vârste mai mari de 55 de ani au declarat că sunt creștini, în timp ce doar 11,8% atei. Asta în timp ce 40,5% dintre tinerii sub 25 de ani s-au declarat atei.”

În schimb, în țara noastră potrivit unui sondaj realizat de INSCOP în vara anului trecut și preluat de Agerpres, 96,5% dintre români cred în Dumnezeu, 84,4% cred în sfinți, 59,6% cred în existența raiului, 57,5% în cea a iadului, iar 54,4% în viața de apoi.

sursa: independent.co.uk

sursa: agerpres.ro

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

11 Comments on Țara în care aproape niciun tânăr sub 25 de ani nu mai crede în Dumnezeu

 1. Cand traduceti un articol, ati putea, va rog, sa o faceti mai clar. Nu se intelege deloc despre ce tara e vorba. Poate sa deducem noi dupa numele revistei in care a fost publicat sondajul de opinie!?! Bine macar ca sursa clarifica enigma numelui tarii!!!

 2. I se spune evolutie..puricii de la TV reprezinta zgomotul de la acel Big Bang

 3. S-a mai deșteptat lumea. La ei nu la noi.

 4. Adrian Yogoshima // 19 ianuarie 2016 at 22:24 // Răspunde

  Este normal ca într-o ţară educată ştiinţific ca populația să înţăleagă fenomenele naturale actuale, nicidecum să creadă în dogme primitive impuse cu moartea de peste 6000 de ani.

 5. In primul rand, titlul este cat de poate de fals. Nicaieri in sondaj nu apare o asemenea afirmatie la fel cum nu apare nici aceasta fraza : niciun tânăr cu vârsta mai mică de 25 de ani nu mai crede în existența lui Dumnezeu”.In tot studiul este vorba despre crearea lumii si a universului.Felicitarile mele pentru manipulare,doar e in floare la noi in Valahia.In al 2-lea rand atat voi cat si cei care au preluat de n ori articolul nu mentionati ca ONG-ul este unul ateist si ca NU EXISTA un numar exact al persoanelor participante. Se arunca niste procente aiurea. 93.9% din cati? 10? 100? 1000? In al 3-lea rand comparatia cu Romania este cat se poate de eronata si prosteasca. Islanda are o populatie de 323.002 de oameni pe cand Romania are 19,96 milioane de oameni. La fel si aici, cati dintre romani au participat la studiul realizat de INSCOP? Nicaieri nu ati precizat asa ceva. Va felicit inca odata pentru manipularea pe care doriti sa o faceti si pentru „profesionalismul” jurnalistic de care dati dovada. Va potriviti de minune in Romania si nu va deosebiti cu nimic fata de restul. Pacat !

 6. Da foarte frumos articolul unul dintre cele mai bune. Da noi romanii suntem cei mai credinciosi din Europa poate din lume. Treaba nordicilor pt ca nu cred in Dumnezeu li se impune este o dictatura la nivelul vietii civile , te declari credincios esti ars pe rug , gata cu serviciul si familia. Sunt o duzina de personaje pe toate siturile csre acuza rau de tot vina noastra ca raminem credinciosi de atitea mii de ani. Ba ca suntem inapoiati , ba ca suntem prosti etc. Oamenii buni oricine a-ti fi si indiferent ce a-ti crede ca doar sunte-ti „liberi” si evoluati, ce tine de Dumnezeu nu poate fi schimbat never ever, aduce-ti un milion de argumenete ca temelia crestina este eronata. Dar cind va ve-ti uita bine la vietile celor care cred se v-a observa ca sunt mai bine de cit toti atit in plan psihologic cit intelectual. Cit timp bunicii nostrii au tinut credinta copii au crescut cu bun simt si noroc in viata si familii frumoase. Cum s-au bagat umanistii cu ideile lor au inceput manifestarile anormale intre oameni si natalitatea in dezastru. Dar si calitatea vietii in sine s-a prabusit boli de cap , sinucideri si ruine in viteile a tot mai multor dintre aceeia care nu mai cred.

 7. tarile nordice si cele asa zis moderne care promoveaza si legalizeaza casatoriile intre cupluri de acelasi sex mai nou acum si Italia este incercata rau in a o legaliza …, si mai rau, in a legaliza adoptia de copii pt cuplurile de acelasi sex ! consider ca e grav…acel copil va fi si el la fel… conclud prin a spune ca nu putem fi contra naturii si a legilor divine care inseamna CREATIE . noi cei care credem in Divinitate vom fi sanatosi la minte si inteligenta se vede prin genii si olimpici.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii