Noutăți

Ţara arde şi baba se piaptănă!

În timp ce lumea arde datorită ştirilor referitoare la războaie, refugiaţi şi colaps economic, oamenii cu bani îşi văd linistiţi de treburile lor atât în politică, pecum şi în viaţa mondenă!

Iată cum un colier de perle naturale, atrage atenţia celor care nu au ce face cu banii şi, în loc să se gândească cum să ajute într-un mod constructiv pe cei nevoiaşi, aceştia se bat pentru a prinde primul loc în licitaţia de milioane de euro ce va avea loc în luna octombrie în Hong Kong. Casa de licitații Sotheby’s, estimează că prețul obținut pe vânzarea unui colier de perle naturale gri, scos de curând din nou la vânzare, ar putea ajunge la șapte milioane de dolari (6,1 milioane de euro), transmite AFP.

Închipuiţi-vă câte s-ar putea face cu cei șapte milioane de dolari, într-o lume în care, datorită lor, a acestor bogătaşi şi a influenței lor în lumea afacerilor de tot genul, piaţa mondială s-a scunfundat şi criza economică a lăsat sute de familii fără un venit lunar şi deci, fără posibilitatea de a da o cană de lapte proaspătă şi o felie de pâine copiilor lor.

Bijuteria în discuţie, formată din 42 de perle gri naturale, realizată de firma Cartier, a aparținut vicontesei de Cowdray, Lady Pearson, colecționară de renume de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, și va fi scoasă la licitație în cadrul unui lot numit “Bijoux magnifiques” (Bijuterii minunate).

Cowdray-Pearls-RECIRCSursa foto: sothebys.com

“Piesa deține deja recordul mondial pentru vânzările la licitație ale acestui tip de colier, el fiind vândut în 2012 la casa de licitații Christie’s din Londra pentru 3,35 milioane dolari. Înaintea licitației din Hong Kong, bijuteria va fi expusă la New York, Londra, Geneva, Singapore și Taipei. Vicontesa de Cowdray, a cărei colecție a inclus pe lângă bijuterii, opere de artă și mobilier rar, a murit în anul 1932. Perlele sale gri au fost vândute pentru prima dată la licitație în anul 1937. ” (agerpres)

Într-o lume normală, poate că ne-am bucura de partea artistică a acestei bijuterii, de eleganţa doamnelor la gâtul cărora ar sta frumos aranjată şi gata să fie etalată la o serată rafinată! Dar în lumea de azi, aceste licitaţii par a fi mai mult o bătaie de joc, un pumn de nămol aruncat în obrazul celor nevoiaşi.

Mădălina Corina Diaconu

surse: AFP, agerpres, sothebys.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii